- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nissan 370Z, på billedet i den nuværende faceliftede udgave, er snart på markedet i Danmark i en opdateret nismo-version med 344 hestekræfter.


Klik på billederne og se dem større


Fuld fart på Nissan

 


Af Søren Clauding – 19. februar 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nissan i Motorradioen


Siden 2009 har Nissan næsten firedoblet salget af biler i Danmark, så man i 2014 solgte i alt 9033 Nissan. Markedsandelen er mere end fordoblet til nu at være på 4,2 procent og i år forøges indsatsen herhjemme yderligere, først og fremmest ved hjælp af endnu flere kræfter og potente biler. Det er helt i tråd med, at Nissan også debuterer i 24-timers Le Mans til sommer i klassen for de store prototyper, hvor man vil udfordre de dominerende Audi’er og rivalerne fra Toyota og Porsche.

 

Nissan har nemlig en stolt motorsportstradition. Internationalt er begrebet ”nismo” (=Nissan Motorsport) anerkendt på meget højt niveau, blot i Europa har man ligget lidt underdrejet med aktiviteterne indtil man for et par år siden besluttede, at det skulle der laves om på. I samme moment igangsatte man udviklingen af særlige nismo-udgaver af forskellige serieproducerede Nissan modeller og biler som Nissan Juke nismo RS og den kraftige 344 hestes nismo udgave af sportsvognen 370Z er blevet eksponeret i mange forskellige sammenhænge.

 

GT Academy

Parallelt med indsatsen af professionelle racerteams i topmotorsport, som når nye højder til sommer i Le Mans, har Nissan gennem nogle år udviklet det såkaldte ”GT Academy”, som bl.a. er eksponeret gennem regelmæssige udsendelser på sports-TV kanalen Eurosport. GT Academy har sigte på unge mennesker og er baseret på racerkørsel på internettet af samme standard som PlayStation GT6 spillene, de bedste deltagere får mulighed for at prøve at køre race i virkeligheden og de allerbedste får chancen i internationale motorløb. Således opnåede et holdt GT Academy kørere en 2. plads i GT-klassen i Le Mans i 2011 med en af de kraftige Nissan GT-R GT3 racere.

 

370Z reintroduceret

På det danske marked er der traditionelt ikke megen plads til potente biler. Nissan introducerede 370Z i 2009 til en pris tæt på en million kroner. Resultat: Ingen solgte biler, så den blev taget af programmet igen. Det var også i en periode, hvor finanskrisen rasede, men nu, hvor tingene ser lysere ud, har Nissan genintroduceret 370Z i Danmark.

 

”Vi synes, det er vigtigt at vise bilkøberne, at Nissan er meget mere end moderne fornuftsbiler og elbiler. Vi kan også være med, hvor det går rigtig stærkt og er rigtig sjovt,” fortæller Steffen Nederby Høj, marketingchef hos Nissan i Danmark. ”Derfor satte vi meget ind på at kunne sælge de potente Nissan biler i Danmark, og vi fik mulighed for at tilpasse prisen så en 370Z i dag koster 649.000 kroner for indstignings-varianten. Hér i foråret 2015 kommer der i øvrigt en ny nismo-version med 344 hestekræfter – den ”almindelige” 350Z præsterer 330 hk.”

 

Undervejs har 370Z i øvrigt fået et visuelt løft, som giver den endnu mere pondus.Juke nismo RS

I Juke sammenhæng er Juke nismo programmet udbygget med en RS-variant, der har 28 hestekræfter flere end den ”almindelige” Juke nismo, dvs. 218 hk i RS-versionen. Karrosseriet er forstærket, vridningsstabiliteten forbedret og bilen byder dermed ikke bare på flere kræfter men også en bedre evne til at udnytte kræfterne under kørslen, fordi den ganske enkelt ligger bedre på vejen. Et spærredifferentiale hjælper yderligere på evnen til at overføre de mange kræfter til underlaget.


RS-motoren i Juke nismo præsterer 218 hk.


Som et kuriosum havde vi allerede for to år siden mulighed for en kort køretur i en prototype til den nu serieproducerede Juke nismo RS, Se on-board videoen i den nye bil her >>> og læs om det første møde med prototypen hér >>>

 

Men det er ikke kun de potente højfartsbiler, der er blevet kraftigere og hurtigere. Nissan indfører også en ny benzin-drivline og et nyt automatgear til den populære Qashqai, som er klart den mest solgte kompakte SUV i Europa.

 

Ligeså langt på literen med automatik

Den såkaldte DIG-T udgave af Qashqai med 115 hestekræfter kan nu købes med en såkaldt Xtronic gearkasse, som er et trinløst automatgear af CVT-typen. Men Nissan har elektronisk indbygget trin, på samme måde som f.eks. Audi og også Honda har gjort det med deres tilsvarende gearkasser, og derved opnår man en mere direkte føling med kraftoverførslen. Trinene tages automatisk i brug af gearkassen, når forholdene er til det og førerens kørerytme påbyder det.

 

”Men det er enestående, at benzinøkonomien på 17,9 km/l er den samme med Xtronic gearkassen som med en konventionel manuel gearkasse,” fastslår Steffen Nederby Høj.

 

163-heste EURO6 benziner til Qashqai

Og så kan Qashqai nu også købes med en helt ny 163-hestes EURO6-godkendt benzinøkonomi. Den koster 35.000 kroner mere end 115-hestes udgaven og foruden de 48 flere hestekræfter får man også mulighed for at trække en anhænger på 1500 kg. Og drejningsmomentet på 240 Nm leveres for 95 procents vedkommende allerede ved 1600 omdr./min, det giver en usædvanlig smidig motor. Benzinøkonomien kan endda fastholdes på 17,2 km/l.

 

Alle de nævnte biler, med et lille forbehold for 370Z nismo, vender vi tilbage til med regulære prøvekørsler af her på Motorsiden.dk.

Nissan prøvekørsler – find dem hér >>>


Nissan Juke nismo RS: Klik på billedet og tag med på en kort køretur i Nissan Juke nismo RS, fornem accelerationen og hør den fænomenale lyd.

Kan også ses i Full HD på YouTube >>>


Nissan 370Z: Klik på billedet og tag med på en kort køretur i den ultimative Nissan 370Z, fornem accelerationen og hør den fænomenale lyd.

Kan også ses i Full HD på YouTube >>>


Radioindslag og TV/videoklip vil kunne genhøres og genses på Motorradioen.dk i et års tid efter første offentliggørelse. Videoklippene vil derefter i et vist omfang kunne findes på YouTube.


 


Nissan Juke nismo RS.

 

Nissan Qashqai får flere kræfter.

 

Nyt til Nissan Qashqai med 115 hk er det såkaldte Xtronic automatgear.


Link til importøren


Andre Nissan prøvekørsler – find dem hér >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt