- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota Auris ser skarpere ud og foruden hybrid-drivlinen vil bilen fremover bl.a. også kunne leveres med en helt ny 1,2 liters benzin turbomotor.

Klik på billederne og se dem større


2015 Genève Motor Show - verdenspremierer

Nye mellemklassebiler fra Toyota


Af Søren Clauding – marts 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota er ved at være klar med ikke mindre end to nye mellemklassebiler. De blev vist på Genève Motor Show her i marts måned – en ny Auris, som hører til i den mere kompakte del af mellemklassen, og en ny Avensis, som ligger i den øvre ende. Nyt er ikke mindst, at Toyota nu lægger en turbo-benzinmotor i Auris – og i Avensis finder man bl.a. en ny BMW diesel.

 

Toyota har i mange år sværget til hybridteknologien og gør det i høj grad stadig. Hver tredje solgte Auris i Danmark i fjor var således en hybridbil. Men ligeså mange fordele, der er ved at køre hybrid, er der også nogle svagheder. De skal nu tilgodeses, bl.a. med en helt ny 1,2 liters benzin turbomotor, der præsterer op til 116 hestekræfter og med hvilken Auris’en kan køre 22 km/l.

 

BMW diesel

Den allerede kendte 1,33-liters benzinmotor vil dog forsat være i programmet, ligesom hybrid-varianten, der kører helt op til 28,6 km/l samt to dieselmotorer, herunder den 112-hestes 1,6 liters diesel fra BMW, som vi bl.a. kender fra Toyota Verso (læs vores prøvekørsel af Toyota Verso med BMW dieselmotor hér >>>).

 

Den nye Auris har også fået ændret det udvendige design med en nydesignet front, der syner bredere og lavere, nye forlygter med LED-kørelys og LED-baglygter som standard samt en mere muskuløs udseendet bagkofanger. Indvendigt byder man på et helt nydesignet instrumentbord i mere luksuriøse materialer og med sportslige aftryk bl.a. i form af runde luftdyser med krom detaljer.

 

Den nye Auris er også en af de første modeller, hvori Toyota introducerer sikkerhedspakken Toyota Safety Sense, der bl.a. inkluderer automatisk nødbremse, kaldet Pre-Collission System (PCS), der registrerer objekter foran bilen og nedsætter risikoen for at ramme den forankørende bil, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) og Road Sign Assist (RSA).

 

Ny Avensis

Når Toyota introducerer den nye Avensis sker det også med nyt design, nye egenskaber som bl.a. en stor 8" infotainment skærm, nye sikkerhedssystemer og nye BMW dieselmotorer.

 

Et af målene med den nye Avensis har været, foruden at re-designe dens ydre linjer, så den er blevet langt mere sportslig og dynamisk, at sikre både komfort og bekvemmelighed over hele linjen. Et nyt interiør i materialer med endnu højere kvalitet end tidligere og markant bedre lydisolering bidrager i høj grad til dette.

 

Den nye Avensis har fået revideret hele motorprogrammet, hvor samtlige motorer nu har bedre brændstoføkonomi, ringere udledning af skadelige gasser og lavere driftsomkostninger.

 

Ny 2-liters BMW diesel

Og så har endnu et par nye dieselmotorer fra BMW fundet vej til den nye Avensis. Det drejer sig om ovennævnte 1,6-liters dieselmotor med 112 hestekræfter, som erstatter Toyotas nuværende 2-liters maskine. Den nye 1,6’er vejer 20 kg mindre end den gamle, opfylder Euro 6 kravene og med den kan Avensis i gennemsnit køre 24,4 km/l – det er over 2 kilometer længere end den nuværende.

 

Den anden nye dieselmotor fra BMW er helt ny i Toyota sammenhæng: Her er der tale om en 2-liters motor med op til 143 hestekræfter og et drejningsmoment på 320 Nm fra 1750 omdr./min. Med den bliver topfarten 200 km/t de 100 km/t nås på 9,5 sekunder.

 

De ovennævnte sikkerhedssystemer indgår også fremover i Toyota Avensis programmet.

 

Den nye Avensis bliver som nævnt introduceret i Danmark til sommer, og priserne ventes klar i løbet af foråret. Indtil da er det muligt, at købe den nuværende udgave af Avensis til særdeles attraktive priser fra små 270.000 kroner, så længe lageret rækker.


Toyota prøvekørsler – find dem hér >>>


Link til importøren


Toyota Auris.


Toyota Avensis (stationcar udgaven):


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt