- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


2015 Genève Motor Show - verdenspremierer

Suzuki fokuserer på fremtiden med nye modeller


Af Søren Clauding – marts 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På forårets store motor show i Geneve løftede Suzuki sløret for to spændende konceptmodeller. Deres design er tæt på de færdige biler, der lanceres i Danmark til næste år.
 

“De to konceptmodeller - iK-2 og iM-4 - peger ind i fremtiden med nye praktiske løsninger og designmuligheder. Disse modeller havde verdenspremiere på udstillingen og skal ses som solide retningspile for de færdige udgaver på såvel design som teknologi,” forklarer John Mogensen, pressechef hos Suzuki Bilimport i Danmark.


Kompakt familiebil

Den 5-dørs konceptmodel iK-2 har en længde på godt 4 meter og er Suzukis bud på en familieorienteret kompaktbil i et markant design og med mange praktiske kvaliteter.

 

Produktion af praktiske kompaktbiler er et af Suzukis specialer, og bag designet gemmer sig en nyudviklet konstruktion med løsninger, som skal tilgodese familiers behov for rummelighed, alsidighed, komfort og køreglæde.

 

Ikke mindst er økonomien en tungtvejende faktor i kompaktklassen, og når iK-2 i begyndelsen af næste år lanceres under sit endelige navn, vil den blive tilbudt med en lille, turboladet benzinmotor og muligvis også som hybrid.

 

Ikonisk mini-SUV

Suzuki har mere end 50 års tradition for at producere kompakte og solide firehjulstrækkere, og med konceptmodellen iM-4 peger Suzuki fremad mod nye horisonter i den mindste offroaderklasse.

 

Med en længde på blot 3,7 meter er iM-4 en regulær mini-SUV. Designet har et umiskendeligt SUV-præg med store og yderligt placerede hjul, stor frihøjde og høj skulderlinje. Samtidig har iM-4 tydelige referencer til nogle af Suzukis andre biler, hvor der bl.a. er hentet inspiration fra tidligere modeller og fra den nye Swift og Vitara.

 

Som offroader bliver iM-4 en økonomisk en af slagsen, når den under nyt navn kommer på gaden i slutningen af 2016. Drivkraften kommer nemlig fra Suzukis nyudviklede og såkaldte mini-hybridsystem, hvor en benzinmotor er koblet sammen med en integreret start-generator, der giver ekstra kraft til motoren ved acceleration. Endvidere opsamles bremseenergien i et litium-ion-batteri, så energien senere kan genanvendes.


Suzuki iM-4.

Suzuki prøvekørsler – find dem hér >>>


Suzuki iK-2.

 

 

Suzuki iM-4.


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt