- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Genève Motor Show - verdenspremiere

20V20 – SEATs strategiske vision


Af Søren Clauding – april 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEAT har blikket stift rettet mod år 2020. På Genève Motorshow forleden præsenterede den spanske bilproducent sin strategiske vision for fremtiden i form af 20V20-konceptbilen (20V20 står for Vision 2020) – en SUV, som sætter retningen for mærkets fremtid og viser mærkets nye designsprog.

 

“20V20 viser vores ambitioner”, fastslog SEAT Præsident Jürgen Stackmann i forbindelse med koncernens præsentation af bilen. "Den er vores ledestjerne og fyrtårnet for vores udviklingsarbejde de næste 5 år".

 

Stackmann understregede, at “SEAT vil anvende den succesfulde Leon-produktformel til hele mærkets modelprogram. Vi har truffet alle de produktrelaterede beslutninger med henblik på at konsolidere den succes, som startede med introduktionen af LEON, og vi har færdiggjort vores produktplan for de kommende år. SEAT vil ændre fokus fra små biler til kompakte biler. Fokus ændrer sig i opadgående retningtil store, hurtigt voksende og mere rentable segmenter".

 

Desuden bekræftede Stackmann endnu en gang mærkets dedikerede arbejde med at optimere opkoblingsmulighederne.

 

SEATs Præsident offentliggjorde også, at mærket har fortsat sit positive momentum i årets første 2 måneder i forhold til samme periode i 2014: "Til dato er vores globale salg steget med 7,5 %". Stackmann understregede, at SEAT i 2014 øgede sit salg med over 10 % for andet år i træk, og fremhævede de store markeder i EU inklusive Tyskland, Spanien, Storbritannien og Italien, hvor mærket oplevede en vækst på 10 % eller mere.

 

Leon-familiens succes er forklaringen på den store stigning i salget. "For første gang i virksomhedens historie har vi solgt flere eksemplarer af Leon end af Ibiza. Leon-familien er nu komplet”, opsummerede Stackmann, som også annoncerede verdenspremieren på SEATs første kompakte SUVi forbindelse med næste års udgave af biludstillingen i Geneve.

 

SEAT 20V20 kombinerer silhuetten fra en 4-dørs sportscoupé med en SUV's raffinement og fleksibiliteten fra en mellemstor stationcar. Bilen er 4,66 meter lang og ser godt ud med 20" fælge og det ”beslutsomme udtryk”, som de komplette adaptive LED-forlygter giver. Og så har den naturligvis firehjulstræk.

SEAT prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt