- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


2015 Genève Motor Show – verdenspremiere

Opel KARL – Opels nye mini


Af Søren Clauding – 12. marts 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med en længde på 3,68 meter stryger den nye Opel KARL ind i den øvre ende af mini-segmentet. Den har været længe ventet, og selvom markedet for de allermindste er faldende herhjemme, har Opel alle muligheder for at få succes med den nye lille KARL, netop fordi den nærmer sig de lidt større B-segment biler.

 

Opel KARL kommer til Danmark til sommer. I motorrummet vil man da finde en helt ny 3-cylindret 1-liters Ecotec motor, skabt i aluminium og udstyret med en 5-trins manuel gearkasse. Den vil have en benzinøkonomi på 23,3 km/l og dermed helt på niveau med de allerbedste i klassen.

 

God plads og masser af udstyr

Bagagerummet har en kapacitet, med bagsæderne slået ned, på 940 liter, og det første indtryk af bilen inkluderer god plads på bagsædet. Men foruden plads handler det også om et udstyrsniveau over det, der er standard i klassen.Foruden ESP med traction control og ABS med elektronisk bremsekraftfordeling vil Hill Star Assist vil være standard. Også vejbaneassistent er en option ligesom by-indstilling, som øger servo-virkningen. Fartpilot med fartbegrænser er standard, det samme er tågeforlygter og kurvelys, som anvender tågelygten i den side, hvortil man drejer, så vejen er bedre oplyst i mørke.

 

Luksusudstyr

Sædevarme, ratvarme og elektrisk soltag er ligeledes optioner i den nye KARL, som Opel understreger er rettet imod lavprissegmentet og ikke skal hverken konkurrere eller erstatte livsstils-mini’en, Opel ADAM.Også USB og Bluetooth hører med til udstyr-optionerne, og prisniveauet lander formentlig et stykke under 100.000 kroner for den billigste udgave. Ellers vil der ikke være megen mening med den lille KARL, som i øvrigt er opkaldt efter sønnen til Adam Opel, der grundlage den tyske bilfabrik.

Opel prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt