- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


2015 Genève Motor Show – Europapremiere

Mazda CX-3: Mazdas nye kompakte SUV


Af Søren Clauding – marts 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med den helt ny Mazda CX-3, som lander hos de danske Mazda-forhandlere engang i september måned, spiller den japanske fabrik ud med et stærkt input i klassen for kompakte SUV’er. Et fabelagtigt design, den forfinede SKYACTIV filosofi og velkendte høje kvalitetsniveau skal sikre at missionen fuldføres.

 

Den nye CX-3 så projektørernes lys for første gang i Europa på årets motorshow i Genève. Den blev vist første gang på Los Angeles Auto Show tidligere på året, for også i USA, som er af yderst stor vigtighed for Mazda er man også vilde med SUV’er. Interessen her i Europa var også kolossal for den nye bil – ikke så mærkeligt, for storebror, CX-5 er en stor succes. Og klassen for de kompakte SUV’er og cross-overe er i stadig fremgang, især på det europæiske marked.

 

Helt sin egen

Mazda CX-3 stiller direkte skarpt på biler som Nissan Juke, Peugeot 2008 og Renault Captur. Den er baseret på den samme tekniske platform som den nye Mazda2 (læs vores første prøvekørsel af Mazda2 hér >>>), men en længde på 4,28 meter, forøget frihøjde, mulighed for firehjulstræk (som stammer fra den større CX-5) og en bagagekapacitet på 350 liter gør den til en meget anderledes bil.

 

Motor-paletten omfatter Mazdas 120-hestes 2-liters benzinmotor uden turbolader og en mere kraftfuld 150-hestes variant er også en option, hvis man vælger bilen med firehjulstræk. En særlig økonomisk dieselmotor på 105 hk bliver også en mulighed.


 

Mazda prøvekørsler – find dem hér >>>


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt