- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citroën og DS er nu to adskilte virksomheder under PSA.

Klik på billederne og se dem større


2015 Genève Motor Show - DS er nu helt sin egen


Af Søren Clauding – april 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview med Informationschef Ellen Nørgaard i Motorradioen >>>


Radioindslag og TV/videoklip vil kunne genhøres og genses på Motorradioen.dk i et års tid efter første offentliggørelse. Videoklippene vil derefter i et vist omfang kunne findes på YouTube.


Toyota har Lexus, Volkswagen har Audi, Nissan har Infiniti (som vi godt nok ikke rigtig kender til herhjemme), GM har Cadillac, og nu har PSA-gruppen (Citroën og Peugeot) taget skridtet fuldt ud og gjort den hidtidige DS-linje under Citroën-logoet til helt sin egen.

 

DS er ganske enkelt PSA’s luksusmærke, for kort tid siden etableret i sit eget selskab og med sit eget logo. Væk er tilknytningen til Citroën – i hvert fald hvad angår mærkets markedsføring og positionering på markedet. Vi er sikre på, at der fortsat er en tæt udveksling af teknologi i enhver forstand, design-differentiering og brug af fælles funktioner på tværs af bilmærkerne, præcis som de førnævnte mærker også har fordel af at være en del af en samlet koncern.

 

Det er avanceret design, dynamiske køreegenskaber, raffineret ned til mindste detalje og udstyret med high-tech teknologier, der er karakteristiske træk for nuværende og kommende DS modeller. Det gælder også den nye DS 5, som er mærkets første model med den nye DS front og en række andre nyheder.

 

DS-logo i midten

Designet af den nye front er præget af vandrette og skulpturelle linjer med DS logoet i midten, og fronten indrammes af de nye forlygter, der kombinerer Xenon og LED teknologi. Af nyheder i kabinen kan nævnes seneste generation berøringsskærm, og motorprogrammet overholder de kommende Euro 6 miljønormer.

 

Bilens udvendige design med den markante profil og klingerne i krom, der strækker sig fra forlygterne op til A-stolpen, gør DS 5 nem at genkende og svær at sætte i bås. Kabinens indretning leder tankerne hen på cockpittet i et fly, og de udsøgte materialer og deres forarbejdning afspejler den omhu, bilen fremstilles med.

 

Den nye DS 5 havde verdenspremiere på biludstillingen i Geneve forleden og lanceres på de første markeder i Europa i juni 2015 og i Danmark efter sommerferien.


Selvom Citroën og DS nu er adskilt kan vi nu alligevel godt henvise til vores Citroën prøvekørsler hér (der er også en række DS-varianter at finde) >>>


 

Elegant lakeringsmetode hvor DS-logoet er forhøjet i lakken.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt