- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste års nominerede biler. Læs rapporten fra dengang hér >>>


Årets Bil i Danmark 2016:

31 kandidater – følg indslag fra nomineringen ”LIVE”


Af Søren Clauding – 19. oktober 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag og onsdag d. 20. og 21. oktober udvælges de biler, der nomineres til titlen ”Årets Bil i Danmark”. Ikke færre end 31 nye biler opfylder kravene, som Motorjournalisternes Klub Danmark stiller til biler, der vil kunne komme på tale til at opnå den hæderfulde titel. Blandt disse vælges 5 nominerede, ud af hvilke én vælges, nærmere bestemt d. 26. november, og udnævnes til Årets Bil i Danmark 2016.

 

Forløbet i år har været og er fortsat yderst vanskeligt, bl.a. fordi mere end 150 nye biler har set dagens lys i 2015.

 

At vælge en Årets Bil blandt de 34 meget forskellige deltagere er næsten en umulighed. Det er da også en jury på omkring 20 MKD-medlemmer, der på demokratisk vis skal forsøge at finde den rette ”vinder”. I processen indgår sammenlignelige prøvekørsler og vurderinger på bl.a. FDM Jyllandsringen.

 

Efter nomineringen følger vi op her på Motorsiden.dk. Men undervejs forsøger vi med et nyt medium at levendegøre processen. I Boksen til højre kan ses hvordan (hvis teknikken virker og lykken står os bi) mange af jer som læsere vil kunne få et indblik i processen. Teknikken og platformen er helt ny og fra vores side først og fremmest baseret på formidling af lyd, altså tale og interviews. Efter en række indgående forsøg tror vi på, at projektet lykkes, men dette bliver en slags ”officiel premiere”.

 

LIVE indslag, hvis man vil

Platformen er fortrinsvis skabt til smarttelefoner og filmindslagene, der indgår, er foreløbig af ringe kvalitet, men giver dog et vist indtryk af det, der tales om. Og så er det "LIVE", hvis man ønsker at lege med.

 

Når man det ikke til tiden (og det kan være svært, for vi har ingen udsendelsesplan), kan indslagene ses og høres i op til 24 timer efter, at de hver især er blevet publiceret første gang. På en computer kan man også se indslagene efter at de er blevet optaget via links, som ligger under undertegnedes Twitter profil.

 

Bemærk, at Internet Explorer ikke kan håndtere computervisningen, det er primært Crome og Firefox, der kan anvendes fra en computer. Endnu er det også alene iPhone og Android smarttelefoner, der via en særlig app kan vise indslagene LIVE.

 

Vi har som nævnt ingen præcis plan for hvornår indslagene bliver bragt, men da de kan genses i op til 24 timer, er det formentlig mindre vigtigt. Har man aktiveret app’en, kan man blive adviseret og kan iøvrigt også få besked via Twitter om hvornår vi er "on air". Betragt indslagene som en slags radio, hvor vi bestræber os på, at der følger et relevant billede med…

 

Så: Værs’go’ at lege med og husk, at det er "LIVE" med alt, hvad det indebærer af fortalelser og ikke mindst begynderfejl.

 

...viser det sig, at forsøget ikke kan gennemføres, informeres der så vidt muligt herom på undertegnedes Twitter profil.


Nedenfor viser vi fotos af et udvalg af kandidaterne, iht. grupperingen th., som vi allerede har haft lejlighed til at se nærmere på. Find prøvekørslerne af bilerne hér >>>


Opel Karl.

 

Suzuki Celerio.

 

Honda Jazz.

 

Mazda2.

 

Skoda Fabia.

 

Opel Astra.

 

Jaguar XE.

 

Subaru Levorg.

 

Hyundai i20.

 

Fiat 500X.

 

Honda HR-V.

Sådan kan indslagene fra Årets Bil nomineringen ses og ikke mindst høres


Se de første tre videoer fra Årets Bil i Danmark 2016(linket udløber i løbet af eftermiddagen onsdag d. 21. oktober). Optaget LIVE d. 20. oktober. Bemærk: Kan alene ses vha. Chrome, Firefox og Safari browsere:

https://t.co/Lx9hsr6DK5

https://t.co/CeTtZ6HipW

https://t.co/YF8iFAkb8p


Indslagene streames på mediet ”Periscope”. Der kan downloades en app til hhv. iPhones og Android smartphones. Her skal man vælge at følge undertegnede, Søren Clauding.

 

Fra denne app kan de streamede indslag genses/høres. Der eksisterer en chat mulighed på mediet, som dog næppe vil blive taget i brug. Så forvent ikke en reaktion derpå.

 

På en computer skal man have en Twitter konto og følge undertegnede, Søren Clauding. Når indslagene er klar på Periscope kan man se et link til visning på computer under undertegnedes profil på Twitter. Hér vil de kunne ses/høres i op til 24 timer.

 

Bemærk, at hvert indslag bruger nogle Mb, så økonomisk vil WiFi være den bedste løsning. Men forbruget er ikke i nærheden af det, man oplever ved streaming af TV. Nærmere som at streame en YouTube video.

 

God fornøjelse og tilgiv os, hvis ikke teknikken fungerer som den bør.


Kandidaterne til Årets Bil 2016

grupperet efter kategori


Mikro
Opel Karl
Suzuki Celerio

 

Mini
Honda Jazz
Hyundai i20
Mazda 2
Skoda Fabia

 

Lille mellemklasse
Mini Clubman
Opel Astra

 

Stor mellemklasse
Audi A4
Jaguar XE
Skoda Suberb
Subaru Levorg

 

Luksus
Jaguar XF

 

Kompakt SUV
BMW X1
Fiat 500X
Honda HR-V
Hyundai Tucson
Jeep Renegade
Mazda CX-3
Renault Kadjar
Subaru Outback
Suzuki Vitara

 

Stor SUV
Audi Q7
Kia Sorento
Land Rover Discovery Sport
Mercedes-Benz GLC
Volvo XC90

 

MPV
Ford S-Max
Renault Espace
VW Touran

 

Alternative drivmidler
Toyota Mirai


Mazda CX-3.

 

Renault Kadjar.

 

Subaru Outback.

 

Suzuki Vitara.

 

KIA Sorento.

 

Land Rover Discovery Sport.

 

Volvo XC90.

 

Ford S-Max.

 

Renault Espace.

 

Toyota Mirai.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt