- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


2014 Paris Motorshow – verdenspremierer

Ny Suzuki Vitara viderefører legenden


Af Søren Clauding – november 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den japanske bilproducent, Suzuki, er kendt for meget fine småbiler og ikke mindst meget fine kompaktbiler med terrængående egenskaber i en eller anden forstand. Det gælder også den nye Suzuki Vitara, der kommer til Danmark i næste forår. Den havde verdenspremiere på Paris Motor Show først i oktober og noget af det iøjefaldende var dens moderne, farverige design.

 

Den skal følge op på en model, der ikke længere er på markedet, men som siden 1988, hvor Suzuki for første gang realiserede ideen om en firehjulstrukken SUV livsstilsbil med appel til en bred køberskare over hele verden, har udviklet sig til en legende i mærkets modelhistorie.

 

10 år senere kom en ny Vitara generation med navnet Grand Vitara, ganske enkelt fordi den var større end forgængeren. Med næsten 3 millioner solgte biler er modellen en af de bedst kendte SUV’ere - også i Danmark, hvor den kan trække på en særdeles succesfuld historie. Her er der nemlig blevet solgt mere end 30.000 eksemplarer.

 

Kortere end Grand Vitara

Nu er man så tilbage ved det oprindelige Vitara navn, med en lidt kortere model, hvor den nye Vitaras linjeføring er tro mod Suzukis autentiske SUV-design. Den er en moderne og kompakt fortolkning af en SUV, hvor formgivningen også gør, at bilen virker meget moden og voksen i sit udtryk. Med en længde på 4,18 m, en bredde på 1,78 m og en højde på 1,6 m placerer Vitara sig i en interessant del af SUV markedet.

 

”Den tidligere Grand Vitara model var 4,3 meter lang, og selvom den ny Vitara er lidt mindre, er den stor nok til at opfylde de flestes behov for god kabineplads,” fastslår Suzukis danske pressechef, John Mogensen. Bagagerummet er på 375 liter og dermed på niveau med tilsvarende biler i samme størrelse.Den ny Vitara kan fås i mange forskellige farvekombinationer, bl.a. en meget attraktiv version med sort- eller hvidlakeret tag. Samtidig er det muligt at vælge farve på f.eks. instrumentpanel, ratkontakter, midterkonsol og kølergrill.Som udgangspunkt er Vitara forhjulstrukket, men den kan også fås med Suzukis AllGrip 4WD system, der har 4 indstillingsmuligheder for bedre fremkommelighed og køreegenskaber under forskellige vejr- og vejforhold.

 

I Danmark til foråret
Den ny Vitara skal produceres på Suzukis fabrik i Europa, og Suzuki Bilimport Danmark forventer, at den er klar til dansk introduktion midt i april næste år. Meget naturligt vil den kunne fås med Suzukis to nye 120-hestes motorer – hhv. benzin og diesel – som også indgår i S-Cross modelprogrammet. Det forventes, at brændstof-økonomien vil lande på omkring 19 km/l for benzinudgaven og cirka 24 km/l for dieselmodellen. I udgaverne med AllGrip 4WD vil forbruget kun være marginalt højere.

 

Priser og modelprogram er endnu ikke fastlagt, men man forventer, at den i kraft af sine mange funktionelle egenskaber vil lande lidt over S-Cross. Blandt andet har Vitara større frihøjde og kortere akselafstand, som gør den mere velegnet til også at køre off-road og det stiller naturligt nok anderledes krav til undervognen.

 

Den ny Vitara byder i øvrigt på flere store Suzuki nyheder. Den vil bl.a. kunne købes med et radarbaseret nødbremsesystem, der advarer og eventuelt nedbremser bilen, hvis føreren ikke selv reagerer og en adaptiv fartpilot, der automatisk holder afstand til den forankørende bil. Nogle modeller vil også blive markedsført med LED nærlys. I instrumentpanelet finder man en 7” berøringsskærm med Bluetooth og Smartphone Link for spejling og betjening af en smartphone via skærmen.

Suzuki Vitara: Interview med John Mogensen, Pressechef hos Suzuki Danmark


Link til importøren


2014 Paris Motorshow: Små og store nyheder

Klik på billedet, læn dig tilbage i stolen og oplev de vigtigste små og store nyheder på Paris Motorshow - verdens største motorshow.

Kan også ses på YouTube >>>


 

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt