- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


2014 Paris Motorshow - verdenspremierer

Ny funktionel Renault Espace i moderne elegant dress


Af Søren Clauding – oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For 30 år siden grundlage Renault en ny biltype – den såkaldte Multi Purpose Vehicle, MPV eller på dansk blot multibil. Bilen, Renault Espace (espace betyder plads) gik sin sejrsgang i Europa og dukker også iblandt op i det danske trafikbillede – men ikke så ofte, som den fortjener.

 

På Paris Motorshow havde Renault verdenspremiere på den fjerde generation af den rummelige multifunktionelle bil, som næppe heller kommer til Danmark i rå mængder. Årsagen er den enkle, at den over tiden har bevæget sig op i et økonomisk leje, som de færreste danskere har mulighed for at betale. Sådan bliver det formentlig også med den nye generation – ærgerligt, for der er virkelig tale om en gennemtænkt og lækker MPV.

 

God funktionalitet

Eksempelvis kan de to bageste sæderækker lægges ned ved tryk på en knap, placeret lige indenfor i bagagerummet, enkeltvis eller alle på én gang (se vores videoreportage fra Paris Motorshow, som cirka midtvejs også demonstrerer systemet).


 


Og det er også en væsentligt mere spændstig og sportslig Espace som så projektørlyset i Paris. Blandt andet er der kommet nye motorer til, deriblandt en 160 hestes twin turbo motor, der er langt mere økonomisk end forgængeren.

 

Den “lille” turbo sikrer, at allerede ved 1500 omdr/min er der 90 procent af kraften til rådighed, mens den anden turbo sikre høj effekt ved højere omdrejninger.


2014 Paris Motorshow: Små og store nyheder

Klik på billedet, læn dig tilbage i stolen og oplev de vigtigste små og store nyheder på Paris Motorshow - verdens største motorshow.

Kan også ses på YouTube >>>


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt