- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Paris Motor Show: Europapremiere

KIA Sorento præsenteret med brask og bram


Af Søren Clauding – oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det går ikke stille for sig, når KIA præsenterer en ny bilmodel. På Paris Motorshow foregik det populært sagt på toppen af Paris, med Eiffeltårnet i baggrunden. Og bilen: En ny generation af den store SUV, KIA Sorento.

 

Der er tale om en gennemarbejdet ny bil i det seneste KIA design fra designchef Peter Schreiers hånd. Peter Schreier har det overordnede ansvar for at sikre at KIA modellerne og Hyundai modellerne fra samme koncern ikke ligner hinanden. Det projekt må siges at være lykkedes: Der er en verden til forskel på KIA Sorento og Hyundai’s tilsvarende bil.

 

 

Gennemgribende anderledes

Der er dog også tale om en gennemgribende anderledes bil. Visse af basis elementerne findes i begge køretøjer, men KIA Sorento er re-defineret og sigter direkte på at gøre sig op imod større SUV’er i premium segmentet. Mærkevare-snobberi har mindre betydning, når man synes at bilen ser rigtig godt ud, hedder det fra KIA.

 

Den såkaldte tiger-næse er blevet meget markant og den nye model er længere, bredere og lavere end den hidtidige generation af Sorento, og med en længere akselafstand bliver kabinen mere rummelig og praktisk. Bagagerumskapaciteten er øget til 605 liter og den bliver tilgængelig med enten fem eller syv sæder. Den nye Sorento får bedre køreegenskaber og et højere niveau af raffinement og sikkerhed takket være en stærkere karrosseristruktur, forbedret affjedring og styretøj, optimerede egenskaber hvad angår støj, vibrationer og hårdhed.Hvornår den nye KIA Sorento lander i Danmark er en smule uvist, men i Europa generelt kommer den til salg i første halvdel af 2015.

 

Optimeret KIA Rio

Foruden den nye udgave af KIAs største bil markerer Paris Motor Show 2014 også et nyt kapitel for mærkets globale bestseller, den optimerede KIA Rio. KIAs bedst sælgende model verden over, solgte i 2013 471.000 Rio-versioner totalt, og bilen i B-segmentet er blandt mærkets tre bedst sælgende biler i Europa med 56.821 solgte eksemplarer.

 

2015-udgaven af KIA Rio har fået et mindre facelift med et friskt eksteriør og interiør, men grundlæggende bibeholder bilen de egenskaber, der er så populære hos ejerne. Den optimerede KIA Rio forventes at komme til salg i hele Europa i starten af 2015.

 

Fem år efter den første introduktion præsenterer KIA desuden en optimeret KIA Venga i Paris.


KIA Rio.

Hør interview'et fra Paris Motorshow med Lene Meidal Iversen, PR-ansvarlig hos KIA Motor Danmark


2014 Paris Motorshow: Små og store nyheder

Klik på billedet, læn dig tilbage i stolen og oplev de vigtigste små og store nyheder på Paris Motorshow - verdens største motorshow.

Kan også ses på YouTube >>>


KIA Sorento:

 

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt