- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


2014 Paris Motorshow – verdenspremierer

Stribevis af nye Honda’er


Af Søren Clauding – november 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honda bygger en særlig kompakt cross-over eller urban-SUV til det europæiske marked. Dermed satser den højteknologiske japanske bilfabrik målrettet på, at ville have en bid af den kage, ikke mindst Nissan har haft glæde af i de senere år med den populære Qashqai model. Europæerne køber nemlig kompakte cross-overe i den helt store stil.

 

Den nye Honda, med navnet HR-V, blev som prototype, men næsten klar til serieproduktion, præsenteret for første gang på Paris Motorshow forleden. Den har et ultra skarpt udvendigt design, minder nærmest om en coupé, men har alle de funktionelle løsninger, der kendetegner en moderne cross-over.

 

Honda har tidligere haft en HR-V i modelprogrammet. Den blev bygget indtil 2006 og HR-V betød Hybrid Recreation Vehicle. I dag har betegnelsen ”hybrid” en anden mening, så det skal man ikke lægge så meget i, men ellers er betydningen vel den samme. Blot er den nye bil lysår foran den daværende i sit design, ikke mindst. F.eks. inkluderer kabineindretningen den patenterede centralt monterede brændstoftank.

 

Det forventes, at Honda HR-V vil være klar på markedet allerede næste sommer, og mon ikke motorudvalget baseres på de eksisterende høj-effektive benzin- og dieselmotorer.

 

Fornyet Honda Jazz

Også den kompakte familiebil, Honda Jazz, bliver fornyet. Man bevarer den eksisterende models dyder, den store rummelighed og de geniale ”magic seats” (som kan lade sig gøre grundet den centralt placerede brændstoftank), men man forlænger akselafstanden og opnår dermed endnu bedre muligheder for optimal kabineindretning. Der bliver tale om en i teknisk forstand helt igennem ny bil.

 

De magiske sæder – altså bagsæder, der kan klappes op som biografsæder – kan omvendt også lægges ned, siddepladsen forsvinder ned i vognbunden og derved opnås en helt plan forlænget bagagerumsbund.

 

Den nye Jazz kommer på markedet næste sommer og vil da også kunne leveres med en ny 1,3 liters i-VTEC benzinmotor, seks manuelle gear eller en automatisk trinløs CVT transmission.

 

Stor teknisk opgradering

Succes-modellen CR-V bevares visuelt som den er, men fremover kan den levere med tre vigtige tekniske løsninger: Firehjulstræk, en helt ny 160-hestes 1,6 liters i-DTEC dieselmotor (der præsterer 160 hestekræfter og nok så vigtigt: Et drejningsmoment på op til 350 Nm) samt en helt ny 9-trins automatgearkasse.

 

Tilsammen har man forbedret brændstoføkonomien med ikke mindre end 20 procent i sammenligning med den 2,2 liters dieselbil, den erstatter. Også den kommer på markedet næste sommer.

 

Mere sportslig Civic

Tidligere på året præsenterede Honda den nye Civic Type-R. Det er en næsten ikonisk racerudgave af dem smarte Civic. Modelrækken bliver nu generelt shinet visuelt op med ny front og kraftigt facelifted bagparti. Derved har bilen opnået et mere sportsligt udseende. Men vil man gøre det endnu mere sportsligt, uden nødvendigvis at ville investere i en Type-R, eksisterer den mulighed også fremover. Model-varianten ”Sport” vil nemlig læne sig op ad Type-R designet – og kan i øvrigt købes allerede i februar 2015.

 

De funktionelle egenskaber i form af den kolossale bagagerumsplads på 477 liter, respektive 624 liter i stationcarudgaven, ”Civic Tourer”, bevares sammen med de magiske sæder.


Honda Civic Tourer med ny front.

Honda verdenspremierer: Interview med Thomas Larsen, PR-chef hos Honda Danmark


2014 Paris Motorshow: Små og store nyheder

Klik på billedet, læn dig tilbage i stolen og oplev de vigtigste små og store nyheder på Paris Motorshow - verdens største motorshow.

Kan også ses på YouTube >>>


Honda HR-V.

 

Honda HR-V.

Honda Jazz.

Honda Civic Type-R.

Honda Connect er Hondas avancerede infotainment system.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt