- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW X6.

Klik på billederne og se dem større


2014 Paris Motorshow – verdenspremierer

Sportslige BMW’er til ethvert formål


Af Søren Clauding – november 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En almindelig BMW 1-serie i mere sportslig version kaldes en 2-serie. En almindelig 3-serie i en mere sportslig version kaldes en 4-serie. Det samme gælder en X5, som bliver til en X6, når designet skifter karakter. Egentlig er det ikke så svært.

 

Så når BMW på Paris Motorshow først i oktober havde verdenspremiere på 2-serie Cabriolet og en X6 er der i virkeligheden tale om en 1-serie uden tag og en X5 i coupé-udgave. Og så holder den heller ikke helt i praksis. For samme sted havde man også fransk premiere (og den er da også allerede på markedet i Danmark – vi vender tilbage med en prøvekørsel om kort tid) på BMW 2-serie Active Tourer, som er en sportslig stationcar/crossover med forhjulstræk. Den har som sådan intet med en 1-serie eller en 2-serie i øvrigt at gøre, så helt let er det ikke med de modelbetegnelser.

 

Åben bil med masser af kræfter

Det får nu være. Et faktum er det, at 2-serie Cabriolet, som kommer på markedet tids nok til at man kan nyde sommersolen næste år, er en elegant kompakt cabriolet, som ikke mindst har til formål at snuppe kunder fra Audis A3 cabriolet (læs vores prøvekørsel af Audi A3 cabriolet hér >>>). Om det vil lykkes, har utvivlsomt også at gøre med, om kunderne ønsker forhjulstræk eller baghjulstræk. Audi’en trækker på forhjulene, mens BMW’en skubber med baghjulene – og det giver alt andet lige mere sportslige køreegenskaber.

 

2-serie Cabriolet kommer på markedet i fire forskellige motor-varianter, en 220i med 184 hk, 228i med 245 hk, 220d med 190 hk og et magtfuldt moment på 400 NM (den motor har vi netop prøvekørt i den større 520d og den virkede fortræffeligt (læs vores prøvekørsel af BMW 520d hér >>>) og ikke mindst en M-sportsversion, 235i med overbevisende 326 hk. Alene gennem motorudvalget dokumenterer BMW, at det er den sportslige indgang til cabriolet-oplevelsen, man ønsker at vinde kunderne på.

 

Coupé med 4X4

BMW X6 er en stor bil, firehjulstrukken og med coupé-form, i sit design mere moderat end forgængeren, mere harmonisk, men som nævnt fortsat stor med en længde på over 4,9 meter. Fem motorvarianter er tilgængelige, spændende fra 258 dieselheste til 450 benzinheste.


BMW X6

BMW verdenspremierer: Interview med Mette Lolholm, PR-ansvarlig hos BMW Danmark


2014 Paris Motorshow: Små og store nyheder

Klik på billedet, læn dig tilbage i stolen og oplev de vigtigste små og store nyheder på Paris Motorshow - verdens største motorshow.

Kan også ses på YouTube >>>


BMW 2-serie Cabriolet

 

BMW X6

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt