- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Længe ventet nyt fra Mitsubishi:

Nye motorer og markant lavere priser


Af Søren Clauding - 3. april 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ganske beskedent, hvad man har hørt til Mitsubishi i de seneste år. Jordskælvet og efterfølgende tsunami i Japan tilbage i 2011 har haft svære eftervirkninger for Mitsubishi, ikke mindst i Europa, hvor også en ufordelagtig yen kurs har gjort det svært at konkurrere. Det har man nu fået styr på, og Mitsubishi i Danmark har derfor store forventninger til 2014, og første skridt i en større sammenhængende vækststrategi er den faceliftede ASX crossover.

 

I Danmark har Mitsubishi fået ny administrerende direktør, Christian Haugaard, som fastslår: ”2014 bliver rigtig spændende for Mitsubishi i Danmark. Mitsubishi har været i Danmark siden 1977 og er kendt for kvalitet og driftssikre biler. Derfor er vi også sikre på, at vi med et tilpasset modelprogram, til de helt rigtige priser, kommer til at se rigtig mange Mitsubishi modeller på vejene. Vores første tiltag bliver ASX som med en prisreduktion på kr. 20- 30.000 kroner og en frapris på kr. 229.995 bliver en rigtig stærk konkurrent”.

 

Dermed placerer den danske importør ASX i prisklasse med storsælgeren, Nissan Qashqai.

 

ASXs kabinekomfort er en kombination af udstyr, sikkerhed og rummelighed. Standardudstyret på basismodellen ”Invite” omfatter bl.a. aut. klimaanlæg, fartpilot, alufælge, mørkt-tonede ruder og sædevarme. På den højeste udstyrsversion ”Instyle” får man eksempelvis Xenon forlygter, læderkabine, panorama glastag og bakkamera som standard.

 

Nye økonomiske motorer
Mitsubishis sætter også fokus på miljøvenlig produktion og intelligent teknologi. Dette har resulteret i nye økonomiske motorer til ASX. På benzinsiden er der tale om en 1,6 liters 117 hk maskine med variabel ventilstyring.

 

På dieselsiden fås en opdateret 1,8 liters motor, nu med 116 hk og et drejningsmoment på 300 Nm ved 1.750-2.250 omdr./min. Brændstoføkonomien er 20,8 km/l og ASX kommer også med en ny 2,2 liters 150 hk turbodieselmotor med 6-trins automatisk gearkasse og Firehjulstræk. Teknikken er hentet direkte fra storebror Outlander (læs vores seneste test af Mitsubishi Outlander hér >>>). Motoren er primært fremstillet i aluminium og udmærker sig ved lav vægt, et solidt drejningsmoment på 360 Nm ved 1.500-2.750 omdr./min og en brændstoføkonomi på 17,2 km/l.

 

ASX – et sporty facelift
ASX har også gennemgået et sporty facelift.  Fronten har fået nyt design, og der er kommet krom detaljer omkring kølergitteret. Tågeforlygterne er nu indhyllet i krom og der er foretaget ændringer på bagkofanger og baglygter.

Læs vores seneste test af Mitsubishi ASX hér >>>


 


Mitsubishi ASX modelprogram:


Mitsubishi ASX 1.6 Invite 2WD: kr. 229.995
Mitsubishi ASX 1.8 DI-D Invite+ 2WD:  kr. 299.995
Mitsubishi ASX 1.8 DI-D Intense 4WD:  kr. 359.995
Mitsubishi ASX 1.8 DI-D Instyle 4WD:   kr. 389.995
Mitsubishi ASX 2.2 DI-D instyle Aut. 4WD: kr. 434.995

 

Mitsubishi ASX leveres i Danmark med tre års garanti, uden kilometerbegrænsning, samt gratis vejhjælp.


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt