- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nominerede biler (fv): Opel Corsa, Mercedes-Benz C-klasse, Nissan Qashqai, BMW 2-serie Active Tourer, Citroën Qashqai, Ford Mondeo, VW Passat.

Klik på billederne og se dem større.


Årets Bil og Årets biler i Danmark 2015

...og de nominerede er...

 


af Søren Clauding - 22. oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er tradition for, at danske motorjournalister, medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark (deriblandt undertegnede) hvert år i oktober kårer Årets Bil i Danmark. I år må vi vente til d. 26. november med at få afgørelsen, men allerede nu foreligger den første indikation af, hvem hæderen tilfalder, for de nominerede biler er nu fundet.

 

Idéen med nominering af ialt fem biler er, at foretage en grov udvælgelse blandt de mange nye biler, der er kvalificeret til at deltage, og derpå give fagfolkene mulighed for en mere grundig vurdering inden den endelige votering. Kåringen af Car of the Year på europæiske plan følger samme princip.

 

Fem blev til syv

I år var 21 biler kvalificeret, men tre af dem blev betragtet som én, nemlig de tre nye småbiler fra Toyota/PSA samarbejdet. Det gjorde imidlertid ikke forløbet mindre spændende, for da de ialt 21 journalister hver især havde valgt hvilke fem biler, de mente skulle nomineres, stod man pga. stemmelighed tilbage med syv biler. Grovsorteringen blev altså en smule mindre grov.

 

Årets Biler

Som i fjor skal vi igen fastslå, at kåringen af én bil, som Årets Bil, ikke bør bringe fokus væk fra det forhold, at det for den enkelt bilkøber er vigtigt, at vælge præcis den bil, som passer specifikt til de behov hun/han står overfor i dagligdagen.

 

Bilerne har hver deres kvaliteter og de fleste har vi allerede testet her på Motorsiden.dk.

Derfor er hér en oversigt over Årets Biler med undertegnedes lille hint til hver enkelt.

 

Herefter er det op til bilkøberne at vælge deres personlige ”Årets Bil”, uanset det er familien, der skal tilgodeses, om man har behov for at køre med stor anhænger i uvejsomt terræn, har brug for økonomisk transport i dagligdagen eller har mulighed for at investere mange penge i en bil, som man ganske enkelt har lyst til at sætte sig bag rattet i og opleve ægte køreglæde, på langturen eller i hverdagen.


De syv nomonerede ses til højre. De øvrige ”Årets Biler” i alfabetisk rækkefølge nedenfor og på den følgende side:


BMW i3 REX

Et godt alternativ

Scorer på miljøhensynet. i3 med rækkevidde-forlænger (indbygget strømproducerende benzinmotor) og plug-in er et godt alternativ til den ”traditionelle” el-bil.

Læs vores prøvekørsel af BMW i3 uden REX hér >>>


BMW X4

Dynamisk og underholdende

Scorer på sit DNA: ”Off-road”/SUV udgaven af 3-serie BMW har dynamiske og underholdende  køreegenskaber på plan asfalt og fugtig vej. Vi har off-road oplevelsen til gode.


Citroën C1/Peugeot 108/Toyota Aygo

Individualitet i yderste forstand

Trillingerne fra Toyota/PSA samarbejdet kommer i betragtning som én bil. De hviler på samme tekniske grundlag, men deres design og købsbetingelser er temmelig forskellige.

 

De tre scorer tilsammen på utallige muligheder for at individualisere designet, deres smarte og tidsrigtige design og deres kompakte størrelse (mindst blandt de små biler med fire siddepladser). Alle tre byder også hver især på mange individualiseringsmuligheder, der mere end tre-dobles i samlet flok.

Citroën C1.

Læs vores prøvekørsel af Citroën C1 hér >>>

 

Peugeot 108.

Læs vores prøvekørsel af Peugeot 108 hér >>>

 

Toyota Aygo.

Læs vores prøvekørsel af Toyota Aygo hér >>>


Flere Årets Biler >>>

...og de nominerede er...

(i alfabetisk rækkefølge)


BMW 2-serie Active Tourer

Luksus til den aktive familie

Scorer på sit åbne indvendige design. Der åbner sig en helt anden verden, når man stiger ind i en 2-serie Active Tourer, der helt og aldeles lever op til sit navn. En bil til at leve i og trives med.


Citroen C4 Cactus

Unik og alternativ

Scorer på sit unikke design, alternative kabineudnyttelse og udmærkede, komfortable køreegenskaber.

Læs vores første test af Citroën C4 Cactus hér >>>


Ford Mondeo

Pompøs uden at være prangende

Scorer på sin storhed i traditionel forstand: Den er pompøs uden at være prangende. US-style med fremragende affjedringskomfort, uden at den falder igennem ved banetesten.


Mercedes-Benz C-klasse

Kører suverænt

Scorer på suveræne køreegenskaber og sin moderne udstråling, tro mod Mercedes DNA’et.

Læs vores prøvekørsel af Mercedes C-klasse her >>>


Nissan Qashqai

Optimeret til alle

Scorer på sin brugsmæssige alsidighed og brede appeal. Qashqai rammer lige ind i behovet hos rigtig mange bilkøbere, pladsen er veldisponeret og trods sit højere tyngdepunkt kører den forbavsende godt.

Læs vores prøvekørsel af Nissan Qashqai hér >>>


Opel Corsa:

Vaks familiebil

Scorer på moderne design, god rum-udnyttelse og glimrende køreegenskaber: Vejgreb, stabilitet og køredynamik. Rigtig meget rigtig god bil for pengene.


VW Passat

Folkelimousine

Scorer på sin folkelighed. Passat er en folkelimousine som man vælger, når plads betyder alt. Fine ”tyske” køreegenskaber, fast affjedring og høje grad af finish.


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt