- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 


First World Testdrive: Opel Corsa anno 2011:

Vellykket ansigtsløftning


Tekst: Søren Clauding 7. februar 2011

 

 

 

 

 

 

 

For cirka et år siden fik Opel Corsa en gennemgribende opdatering (læs hér>>>). Men det var fortrinsvis under overfladen. Nu er tiden kommet til en markant ansigtsløftning, som dog også suppleres med lidt usynligheder i form af f.eks. start-stop teknologi, der medfører forbedret brændstoføkonomi.

 

Sidstnævnte er ikke ubetydeligt. Den mest økonomiske af Corsa modellerne hedder som vanlig ecoFLEX. Officielt kan en 95 hestes Corsa ecoFLEX nu køre 28,6 km/l, det er et ganske pænt tal set i lyset af den overbevisende effekt. Og CO2 udledningen er nu blot 94 g/km – hvilket helt kontant medfører et fald i ejerafgiften på 290 kroner pr. halvår.

 

ecoFLEX er sænket

Køreegenskaberne på den nye årgang Corsa er uændret, om end en sænkning af ecoFLEX varianten på 20 mm kan mærkes. Udseendet er til gengæld ikke uændret, for den nye Corsa – som lander hos de danske forhandlere en gang i marts – har som det ene fået en ny front, som det andet også en pallet af farver og dekorationer indvendig og udvendig, som giver ejeren mulighed for at finde sit helt eget udtryk.

 

Dele af det visuelle shine-up inkluderer for ecoFLEX også aerodynamiske forbedringer. Men foruden sænkningen af undervognen er den nye front også mere aerodynamisk rigtig og det har ecoFLEX selvfølgelig gavn af.

 

Ny front dominerer faceliftet

Det mest markante ved den nye Corsa årgang er så afgjort det nye frontparti. Man har givet bilen et stort luftindtag i stødfangeren og tilnærmet designet de øvrige modeller i Opel programmet. Det har Corsa bestemt vundet ved.

 

Af andre nyheder kan nævnes ekstra udstyr i form af det såkaldte infotainment system, der omfatter en 5” touch-screen, hvorfra navigation og audio styres. Og kolde fingre kan hurtigt blive varme på et opvarmet rat. P-sensor er også usædvanligt i småbiler og nævnes skal den integrerede cykelholder samt adaptive forlygter, hvor lyskeglen følger rattets bevægelser. Også panorama forrude er fortsat en del af udstyrsprogrammet.

 

Mere sport

Fremtiden byder på endnu mere sporty Corsa’er. Hen over sommeren kommer en 210 hestes OPC – hidtil har den hurtigste ”kun” præsteret 192 heste (læs her>>>).

 

Priserne på den nye årgang fatsholdes. Som sådan kan man fortsat erhverve en Corsa for blot 120.000 kroner. Det er for øvrigt samme pris som ved introduktionen i 2006. I mellemtiden er

Corsa blevet en af de mest populære småbiler – ikke mindst fordi Opel effektivt har forbedret kvaliteten. I 2010 blev Corsa således ”bilen med færrest fejl på det tyske marked”, udnævnt af det uafhængige tyske DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein). I Danmark har Opel for øjeblikket samme markedsandel som efter introduktionen – dvs. 2,8 procent af alle solgte personbiler i Danmark 2010 var Opel Corsa.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt