- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


First Testdrive: Kia Optima Hybrid: Sådan kører den


Af Søren Clauding – september 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den kan ikke købes i Danmark endsige i Europa – endnu i hvert fald, for det er ikke utænkeligt at den også kommer til vores breddegrader på et eller andet tidspunkt. Kia Optima Hybrid hedder den og der er tale om fabrikkens første hybridbil. Egentlig bygget til det amerikanske marked, men slet ikke uinteressant i Europa.

 

Den deler ikke overraskende drivline med Hyundai Sonata Hybrid: en 2,4 liters benzinmotor med 6-trins automatgear suppleret af en 30 kW el-motor og kompakte litium-polymer batterier, der tilsammen præsterer 206 hestekræfter.

 

Den blev afsløret på Los Angeles motorshow’et i 2010, har været på markedet ”over there” siden engang juni i år og der findes kun nogle få eksemplarer i Europa i Kias besiddelse. Vi har prøvet ét af dem.

 

Overbevisende første prøvekørsel

Den første prøvekørsel over et begrænset antal kilometer på tyske veje og autobahns var overbevisende. Hvis man umiddelbart forestiller sig en stor amerikansk slæde, fordi bilen hidtil mest har haft USA som mål, bliver man positivt overrasket. Kia har bygget Optima Hybrid så den udmærket ville kunne gøre sig på det europæiske marked. Affjedringen er bestemt men ikke ukomfortabel, styringen er præcis og oplevelsen af træksystemet anderledes end i andre hybridbiler, der i vid udstrækning er baseret på trinløse CVT gear.

 

Accelerationen er overbevisende og kun fordi man er bevidst om at det er en hybridbil, tænker man over det. Man mærker det på ingen måde – andet end igangsætningssituationen, hvor elektromotoren medfører øjeblikkelig speederrespons.Det er iøvrigt heller ikke til udefra at se forskel på Optima Hybrid og den almindelige Optima (som dog heller ikke sælges i Danmark).

 

De mange kræfter og det mærkbare gearskifte gør Optima’en sjov at køre – trods dens størrelse. En Optima er 4,85 meter lang og hører som sådan til i den luksuøse del af mellemklassen. Benzinforbrug ved bykørsel: 15,6 km/l. Landevejskørsel: 16,7 km/l.

 

En smule Optima historie:

Optima har som modelnavn eksisteret i USA siden 2000. Dengang var det en Hyundai Sonata, som blev kaldt "Optima" i USA - men Kia navnet eksisterede ikke i USA i forbindelse med Optima. I Europa eksisterede bilen både som Hyundai Sonata og Kia Magentis. Den nuværende Optima generation, som er den tredje, blev lanceret i 2010 og bærer i dag Kia designet og Kia emblemet, som er skabt af chefdesigner Peter Schreyers hånd. Kia Magentis navnet er nu udgået og bilen markedsføres alene under Kia Optima navnet.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt