- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>IAA - 64. Internationale Automobil-Ausstellung - 2011Verdenspremiere for Subaru XV

- første Subaru verdenspremiere i Europa nogensinde


Af Søren Clauding - september 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subaru har for første gang nogensinde præsenteret en ny bil på et europæisk bilshow. Måske tvunget dertil af omstændighederne, for den nye Subaru XV er i princippet en off-road/SUV version af den nye Impreza, som blev præsenteret i New York umiddelbart inden jordskælvskatastrofen i Japan i foråret.

 

Introduktionen af Impreza er derfor udskudt til engang i 2012, hvorimod man benyttede anledningen til i Frankfurt at præsentere XV, som er skabt med det europæiske marked for øje.

 

Økonomisk

Subaru XV hører til i ”C-segmentet” og drives frem af den seneste generationen Boxermotorer, den har permanent symmetrisk 4-hjulstræk og bliver den første model med såvel en ny 1,6-liters benzinmotor som en ny Lineartronic automatgearkasse. Subaru XV har desuden "start-stop-system" som standard på samtlige benzinmotorer.

 

Subaru mener selv, at man med XV afliver myten om, at 4-hjulstræk medfører stor forurening. Med sine kun 146 g CO2/km deklasserer Subaru XV også de fleste kun 2-hjulstrukne klassekonkurrenter. Den kører omkring 16 kilometer på en liter benzin.

 

Klassens laveste tyngdepunkt

Subaru XV er en ægte crossover, der kombinerer høj frihøjde (22 cm) med klassens laveste tyngdepunkt (58,5 cm). XV er testet til at kunne klare 72 km/t i undvigemanøvre, som modsvarer den svenske ”elgtest".

 

Subaru XV er endnu ikke sikkerhedstestet af Euro NCAP, men iflg. fabrikken mener, at alt peger på fem stjerner. Alle Subaru XV har syv airbags, selealarmer på alle 5 pladser og VDC (antispin, antiudskridning & traction control) samt bremseassistent som standard.

 

I Danmark til februar

Subaru XV produceres i Gunma i Japan og lanceres i Danmark i februar 2012. Den vil blive tilbudt med tre motoralternativer og såvel manuel gearkasse med høj/lav udveksling, som trinløs Lineartronic automatgearkasse. Priserne er endnu ikke endeligt fastlagt, men trods den høje Yen-kur forventer man at komme under 400.000 kroner for den billigste variant. Bilen vil i øvrigt kunne ses på ”Biler for alle” i Herning sidst i oktober.

 

 

Subarus sportsvognsprojekt BRZ, blev også præsenteret i Frankfurt i en transparant koncept-form - jordskælvskatastrofen har forsinket projektet.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt