- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>IAA - 64. Internationale Automobil-Ausstellung - 2011


MINI er en livsstil der styres stadig mere konsekvent gennem produkter og markedsføring.


Med MINI Coupé tages skridtet fuldt ud


Af Søren Clauding - oktober 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med den nye MINI Coupé, som blev præsenteret på IAA i Frankfurt, har MINI’s designcenter under ledelse af danske Anders Warming taget skridtet fuldt ud: Hvorfor bygge en bil, hvor der i forvejen er beskeden bagsædeplads, og så oven i købet skære af i højden. Den nye MINI Coupé er ganske enkelt en to-sædet bil.

 

Resultatet er i funktionelle termer blevet, at der faktisk er mere plads i en MINI Coupé end i basismodellen MINI One – bagagerummet er eksempelvis på 280 liter. Hvad den visuelle oplevelse angår, har man ikke haft snærende funktionelle begrænsninger og derfor er den nye MINI Coupé en ægte MINI.

 

Billederne taler deres eget sprog. Men forestiller man sig forskellen på en person med kasket, hvor skyggen vender fremad, kontra en person, som kækt har drejet skyggen bagud, har man en MINI Coupé. Følg taglinjen og få oplevelsen…

 

MINI udvider med Coupé’en MINI-kundepotentialet. Det store spørgsmål er, om MINI-kundepotentialet bliver så meget større og man ikke bare giver det eksisterende potentiale flere valgmuligheder. Det vil salgstallene hen ad vejen fortælle mere om.

 

Ikke overraskende vil motorudvalget komme til at omfatte en vifte af mere sportslige motorer, begyndende med en 122-hestes benzinmotor og i den anden ende også inkludere en John Cooper Works version med 211 hestekræfter.


Rolls Royce Phantom Coupé


Overfor MINI i BMW-komplekset på Frankfurt Motorshow fandtes en noget større coupé, der imidlertid også tilhører BMW-familien: Rolls Royce Phantom Coupé. Fakta: 6,75 l V12. 453 hk. Drejningsmoment: 720 Nm. Længde: 5,61 meter. Og den har plads til fire personer plus bagage...

MINI Coupé med skyggen vendt bagud...

 

Bagagerummet i MINI Coupé rummer 280 liter

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt