- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>IAA - 64. Internationale Automobil-Ausstellung - 2011Verdenspremiere: Komplet ny og innovativ Fiat Panda


Af Søren Clauding - september 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Frankfurt har Fiat løftet sløret for den helt nye Fiat Panda. Den ny Panda skal fortsætte succesen fra forgængerne, der med opnåede et samlet salg på mere end 6,5 millioner.

 

Den kompakte mini bil er vokset et par centimeter i forhold til forgængeren for at give bedre plads i kabinen og mere kapacitet i bagagerummet: Den er nu 3,65 m lang, 1,64 m bred og 1,55 m høj og har godkendt plads til fem personer. Bagagerummet er med sine 225 liter blandt de mest rummelige i klassen.

 

Motorerne i den nye Panda bliver blandt andet den 85 hestes TwinAir turbomotor, der har vundet "International Engine of the Year 2011". Til den nye Panda introducerer man TwinAir motoren også i en 65 hestes udgave uden turbo. Derudover kommer den ny Panda med en 75 hestes turbodiesel samt en 1,2 liters benzinmotor med 69 heste.

 

Den ny Fiat Panda kan udstyres med "Blue & Me TomTom LIVE", der kombinerer fordelene i Fiats patenterede infotainment system Blue & Me med et TomTom navigationssystem. Interiøret i den nye Panda er i øvrigt inspireret af den første generation af Fiat Panda, som blandt andet var kendt for sin store hylde i instrumentbordet.

 

I løbet af 2012 vil et nyt bremsesystem også se dagens lys i Fiat Panda. Systemet fungerer ved hjælp af en radar og vil, ved hastigheder under 30 kilometer i timen, være i stand til at opdage forhindringer tæt på bilen, advare føreren og i sidste ende være i stand til at stoppe bilen automatisk, hvis ikke føreren bremser bilen selv. Den nye Fiat Panda kommer med komplet sikkerhedsudstyr som standard, inklusive ESC og forventes til Danmark i april 2012.

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt