- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

Den helt nye Chevrolet Orlando har plads til 7 personer – men koster kun 230.000 kroner.


Ny Chevrolet Orlando: Skarp pris på stor bil


Tekst: Søren Clauding - marts 2011

 

 

 

 

 

 

 

230.000 kroner er en helt normal pris for en almindelig mellemklassebil på danske nummerplader. Men det er også prisen på den helt nye Chevrolet Orlando, som introduceres i Danmark lige nu. Og den er på ingen måde blot en almindelig mellemklassebil.

 

Orlando er derimod en mellemstor multibil, hvor længden på 4,65 meter og højden på 1,63 meter afslører, at der er temmelig meget plads gemt under de moderne, kraftfulde, ja næsten dristige linjer. Orlando er så rummelig, at der er blevet plads til en ekstra sæderække og dermed giver bilen mulighed for at transportere i alt syv personer.

 

Fleksibel

De mange sæder kan foldes ned og sammenstilles i et utal af kombinationer. Hvis den bagerste sæderække er nedfældet, disponerer man over ikke mindre end 727 liter bagageplads og benytter man alene Orlando’ens forsæder, er bagagekapaciteten øget til næsten halvanden kubikmeter. Væsentligt er det også, at læssehøjden er usædvanlig lav og bagagerummet regulært indrettet med store plane flader.

 

Chevrolet Orlando er baseret på samme tekniske platform som Chevrolet Cruze. Dermed er der garanti for, at bilen på den ene side er yderst velkørende, på den anden side også meget sikker. 6 airbags samt ESP er også standard i Orlando. Der er 3-punkts sikkerhedsseler ved samtlige siddepladser og ISOFIX barnestolsbeslag, så også de mindste kan transporteres trygt og godt.

 

Højt udstyrsniveau

Udstyrsniveauet er forbavsende højt – ikke mindst set i forhold til prisen. Foruden de elektroniske kørehjælpemidler inkluderer listen også aircondition. Tagbøjlebeslag gør det muligt, at øge bagagekapaciteten endnu mere, multijusterbart førersæde og passagersæde giver optimale forhold for dem, der befinder sig forrest i kabinen og der findes tre 12-volt udtag fordelt ved de tre sæderækker, så man kan tilslutte køletaske, computere, mobiltelefoner, navigationsudstyr og hvad man nu bringer med på en rigtig biltur.

Chevrolet Orlando havde verdenspremiere i Paris i efteråret. Nu er den på markedet i Danmark.


Bilens lydudstyr inkluderer radio og CD-spiller, der er MP3 kompatibel og gør det muligt at tilkoble eksternt udstyr som f.eks. en mobiltelefon eller iPod via AUX-indgangen. Orlando er desuden udrustet med tyverialarm, som gør det lettere at sikre, at man kan have sine ting i fred – og vil man beskytte sig yderligere imod at friste tyvagtige sjæle, findes der skjulte rum bag radioen (til f.eks. iPod’en) og i bagagerummet.

 

Billig – også i drift

Den lave anskaffelsespris sætter Chevrolet Orlando i perspektiv. Og den er heller ikke kostbar at køre i. Fabrikkens specifikationer siger 13,7 kilometer på en liter benzin og det til trods for at man har en kraftfuld 141 hestes 1,8 liters motor placeret under motorhjelmen. Den gode brændstoføkonomi, bilens størrelse taget i betragtning, gør det desuden muligt at følge fint med i trafikken: 0-100 km/t på 11,6 sekunder og en tophastigheden på 185 km/t.

 

Med i købet følger også et gratis abonnement i tre år på Chevrolets Euroservice, som inkluderer 3 års gratis døgnassistance i mere end 40 europæiske lande i forbindelse med havari.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt