- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aston Martin Rapide:

Bonds 4-dørs luksusracer


Tekst: Søren Clauding - februar 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt dansk Aston Martin Le Mans team - og få dage senere præsentation selv samme sted hos den danske Aston Martin importør af den ultra hurtige 4-dørs udgave af James Bonds legendariske superkøretøj.

 

Rapide var dog set før, præsenteret bl.a. på IAA i Frankfurt sidste efterår. Men det gør den ikke mindre spændende, især ikke set med danske øjne. For en vigtig del af fornøjelsen ved at køre Aston Martin Rapide er formidabel koncertlyd, frembragt af et multi-audio anlæg, produceret af B&O, 15 højtalere, individuel tilpasning af lydbilledet baseret på antallet af personer i kabinen.

 

Rapide koster den beskedne sum af 3.8 millioner kroner inklusive et sæt danske nummerplader, som sikrer at den danske stat for sin andel i festlighederne.For festligheder er der tale om. Ingen køber en Rapide alene for at blive transporteret. Der er tale om ultimativ luksus, som inkluderer ruskind under loftet og et utal af unikke features.

 

Kraftværket under fronthjelmen er en  6-liters V12, som producerer 477 hestekræfter og et moment på 600 Nm. Og så er Rapide godt nok designet efter alle traditionerne i England, men den er bygget på en special fabrik i Köln.

 

Fartpræstationerne er: 0-100 km/t på 5,3 sekunder og 303 km/t på toppen.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt