- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

PX-MiEV.


Mitsubishi går elektrisk på Tokyo Motorshow


Tekst: Søren Clauding - november 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På efterårets store asiatiske motorshow i Tokyo viser Mitsubishi hvordan man oplever fremtiden, ved hjælp af bl.a. to konceptbiler. De er døbt Concept PX-MiEV og iMiEV CARGO og er begge efterfølgere til den allerede nye Mitsubishi elbil iMiEV, som Mitsubishi i Japan i juli har åbnet for salget af (vi har allerede prøvet den lille el-bil, læs mere hér>>>)

 

Hvad IMiEV angår er der iøvrigt allerede modtaget ordrer på 1.400 biler, som skal leveres i løbet af 2009. Og nu følger konceptbilerne:

 

Mitsubishi koncept bil PX-MiEV

PX-MiEV er første skud på stammen med Mitsubishis fremtidige Plug-in Hybrid system, som sikrer maksimal brug af elektricitet ved kørslen. Rækkevidden med brug af en liter brændstof vil være op til 50 km.

 

PX-MiEV viser også, hvordan man kan kombinere miljøvenlig teknologi med fine køre egenskaber. Blandt andet er den udstyret med Mitsubishis nye firehjultræk system (S-AWC) med E-AYC, som står for elektrisk Active Yaw Control, der overfører trækkraft til det baghjul med mest vejgreb. Herudover giver PX-MiEV et eksempel på fremtidens kabinedesign med fokus på såvel, velvære, energibesparende klimakontrol i kabinen samt sidste nyt inden for sikkerhed.


Mitsubishi iMiEV som varebil

Concept iMiEV CARGO er en direkte afleder af den allerede produktionsklare elbil iMiEV. Transport af mindre gods i byerne kan således klares uden direkte forurening, hverken støjmæssigt eller med udledning af CO2. iMiEV CARGO er noget højere og med et noget anderledes design end personbilen, men ydelsen på 64 hk og rækkevidden på op til 145 km på en opladning er den samme. Varerummet er 1350 mm bredt, har en dybde på 1180mm og en højde på 1100mm, og læssehøjden er optimeret.

 

Motorsiden.dk udgives af SRP. Redaktion: Vivi Siiger og Søren Clauding

© Motorsiden: SRP, Postboks 325, 2605 Brøndby. Kontakt: Vivi Siiger og Søren Clauding                                Web-design: SRP