- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fiat Qubo

Ny familiebil fra Fiat


Tekst: Søren Clauding – 26. februar 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Første nye bil fra Fiat i 2009 er en familiebil, der kan mere end de fleste. Fiat Qubo byder på masser af plads, smarte og funktionelle detaljer, gode køreegenskaber og en utrolig attraktiv brændstoføkonomi.

Lillesøster skal have sin klapvogn eller barnevogn med, storebror sin cykel, og så skal der i øvrigt også være plads til dagligvarer og andre indkøb. Scenariet er velkendt og blot en blandt mange hverdagssituationer for børnefamilier i hele landet. Det stiller store krav til familiens transportmiddel. Netop derfor har Fiat i udviklingen og designet af Fiat QUBO taget højde for alle de udfordringer, som almindelige mennesker møder i deres hverdag.

”Fiat Qubo er den perfekte familiebil, som vi har ventet længe på. Med den er vores bilprogram så at sige komplet. Fiat Qubo ligger egentlig i segmentet for de mindre stationcars, men den kan meget mere og er en bil helt for sig selv. Samtidig lever den op til Fiats strenge krav om brændstoføkonomi og CO2 udledning, hvilket har vores store bevågenhed. Vi forventer os derfor meget af Fiat Qubo på det danske marked.” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

 

Masser af plads og smarte detaljer
Fiat Qubo er 3,96 cm lang, 1.68 cm bred og 1.72 cm høj. Det giver plads 

til et bagagerum, der ikke bare er stort i kapacitet, men også er så højt, at det for eksempel rummer de fleste barnevogne uden de mindste problemer. Der er skydedører i hver side og inde i Fiat Qubo kan sæderne kombineres på hele 16 forskellige måder, så pladsen kan udnyttes optimalt.

 
Fiat Qubo fås fra 170.000 kroner inkl. ESP og en 75-hestes turbodieselmotor og for 195.000 kroner får man en Fiat Qubo Dynamic fyldt med ekstraudstyr som f.eks. aircondition.
 
Motoren i Fiat Qubo er Fiats egen diesel – 1.3 16V Multijet – med 75 hestekræfter, et drejningsmoment på 190 Nm ved 1.750 omdr./min. og den kan køre op til 22,2 km/l. CO2 udledningen er på 119 g/km. Fiat Qubo kommer til Danmark i de næste dage og er ude hos forhandlerne fra d. 7. marts.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt