- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C3 Picasso


Paris Motorshow:

Mini Citroën med maxi plads


Tekst: Søren Clauding – september 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. oktober åbner Paris Motorshow som ikke blot er efterårets store internationale bil begivenhed men også et showroom for fransk bilindustri med særlig fokus på de store franske bilmærker.

 

For Citroëns vedkommende er det en kærkommen anledning til at sætte handling bag ordene – at også Citroën er aktiv, når det gælder en miljørigtig holdning til gavn for alle. Og ”alle” er defineret til også at inkludere de familier, som måske dybest set fravælger bilen, fordi den principielt ikke er det transportredskab, de har brug for.

 

Det er lidt af en satsning, men i erkendelse af, at netop de familier foruden mange andre utvivlsomt ville have gavn af et kompakt, rummeligt og økonomisk køretøj, har man skabt Citroën C3 Picasso. Baseret på C3 er den blot 4 meter lang og fyldige former giver unikke pladsforhold i kabinen – uanset hvad den skal bruges til. Fleksibilitet og moderne livsstil har nemlig også stået højt på dagsordenen.


C4 Picasso


Foruden C3 Picasso præsenterer Citroën også en unik konceptbil ”Hypnos”, hvor ikke mindst interiøret viser hvor langt, man kan gå, når kun fantasien sætter grænser. Konkylie-

Hypnos


formede sæder, der skifter farver i takt med indendørs temperaturen, placeret i zig-zag, så der ikke sker opsplitning mellem bagsæde og forsæde passagerer.

 

Endvidere er Hypnos baseret på Citroëns hybrid tankegang, hvor en elmotor trækker bilen på baghjulene og ved en vis fart får hjælp af en dieselmotor med træk på forhjulene. Som sådan er kræfterne dér, hvor der er mest brug for dem: På baghjulene under acceleration, på forhjulene ved høj fart, der kræver stabilitet og på alle fire hjul, når terræn’et eller kørselsforholdene måtte kræve det.

 

Desuden præsenterer Citroën en virkelig udgave af en playstation designet bil og ikke mindst en hybrid-version af en Citroën C4 WRC. Idéen er, at VM rallybilen skal køre op elektricitet imellem hastighedsprøverne!

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt