- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chevrolet Cruze.


Verdenspremierer i Paris:

Chevrolet Cruze og Chevrolet Orlando


Tekst: Søren Clauding – oktober 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chevrolet havde to rigtig vigtige verdenspremierer på Paris Motorshow: Cruze og Orlando.

 

Cruze er en ny kompakt mellemklassebil, som skal erstatte Lacetti. Skabt med skarpere linier, et look der minder om større selvtillid og med et klart sigte: Et trænge sig på i konkurrencen med VW Golf, Ford Focus, Toyota Corolla, Kia cee’d, Peugeot 307, Citroën C4 osv. Ingen let opgave, men man har taget et stort skridt med Cruze, som forventes at komme på markedet foråret 2009.

 

Chevrolet kalder selv Cruze for en firedørs coupé. Den er både bredere og længere end de konkurrenter, man vil måle sig med. Med hjulene placeret i hvert deres hjørne er rummelighed såvel som stabilitet og vejgreb optimeret – noget man direkte kunne bruge til konstruktionen af WTCC udgaven af Cruze, der debuterer i VM næste år.

 

”Vi ønskede med vilje at tage et stort skridt fremad. Der er ikke tale om en evolution,” fastslog chefdesigner Taewan Kim i forbindelse med premieren i Paris. Det genspejles ikke alene i de ydre linjer men også i interiør, hvor der virkelig er kælet for detaljerne ikke mindst i form af materialevalget.

 

Når Cruze lanceres i Europa vil man kunne tilbyde to benzinmotorer på hhv. 1,6 liters/112 hk og 1,8/140 hk. Der benyttes variabel ventilstyring både i indsugningen og udblæsningen. Man møder desuden op med en helt ny 2-liters common rail turbo-dieselmotor, der præsterer 150 hestekræfter og et maks. moment på 320 Nm.

Chevrolet har oplevet stor succes i Europa med en vækst på 23 procent i årets første seks måneder og mærket er dermed det hurtigst voksende bilmærke blandt udbydere af almindelige personbiler.


Chevrolet Orlando.


Foruden Cruze havde Chevrolet også verdenspremiere på Orlando - en sporty og rummelig 7-personers MPV. Chevrolet Orlando markerer Chevrolets indtræden i 7-personers MPV segmentet, med et udpræget sportsligt design, multifunktionelle sædeindstillinger og imponerende meget plads. De multifunktionelle sædeindstillinger betyder, at der kan transporteres 7 personer.

 

Chevrolet Orlando vil blive tilbudt med samme 150 hestes 2-liters turbo dieselmotor som omtalt ovenfor.

 

For de teknisk interesserede kan det nævnes, at Chevrolet Orlando bygges på GM’s globale Delta2 platform, som også er platformen for den fremtidige Opel Astra og Saab 9-3.


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt