- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toyota Land Cruiser V8 - nu i Danmark


Tekst: Søren Clauding - 5. februar 2008 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu er den nye Toyota Land Cruiser V8 på markedet i Danmark.

 

Land Cruiser er Toyotas svar på Land Rover og bilen er noget af det ypperste og mest optimale, når det gælder terrænegenskaber. I den nye version, som nu er nået Danmark, er der opnået et endnu bedre kompromis mellem optimale terrænegenskaber og komfort på almindelig vej.

 

Krafværkerne i Land Cruiser V8 er alternativt en ny stærk 4.5-liters common-rail dieselmotor og en 4.7-liters benzinmotor – uanset man vælger van versionen på gule nummerplader eller SUV-udgaven. Der er plads til syv personer i SUV-udgaven fordelt på to sæder fortil, tre på anden sæderække samt to på vippesæderne bagset.

 

Den nye Land Cruiser V8 er udstyret med en lang række teknologier, som giver bilen unikke offroad-egenskaber.

 

En ny ting er det såkaldte Crawl Control System, som gør det muligt for føreren i forbindelse med ekstrem offroad-kørsel at indstille bilen til at køre med en fast hastighed på en, tre eller fem km/t., så man alene skal koncentrere sig om at styre bilen. Systemet sikrer, at føreren utilsigtet kommer til at træder for meget på bremse eller speeder.


 

En afart af CCS er Downhill Assist Control (DAC) og Hill-start Assist Control (HAC), som findes på diesel-udgaven. DAC fordeler automatisk bremsekraften i forbindelse med nedkørsel af stejle bakker eller skråninger, så dette kan ske ved lav hastighed og under fuld kontrol. Det svarer til det Hill Descent Control system, som findes på en række af markedets off-road køretøjer.

 

HAC registrerer, hvis bilen ruller baglæns under opkørsel, og øger derfor bremsekraften ved hvert hjul, indtil bilen holder stille. Priserne starter på Kr. 1.493.861 for en Land Cruiser på hvide plader og på en forventet pris på ca. Kr. 726.000 for en gulpladeversion ekskl. moms (839.000 inkl. moms).

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt