- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ny alsidig Citroën Berlingo


Tekst: Søren Clauding – juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange kender Citroën Berlingo. Nu er Citroën på markedet med en helt ny generation, hvor stort set kun navnet er fælles med forgængeren.

 

Den hidtidige Berlingo var en kompakt multibil med et vist varevognsagtigt look. Den nye model har en langt større personlighed og byder på endnu flere features end forgængeren. Udtrykt skrapt er det en god idé at glemme forgængeren, hvis man skal forholde sig til den nye bil. Så stor er forskellen.

 

Blanding

Den nye Berlingo henter inspiration fra både MPV og personbiler og er udviklet til at være en særdeles praktisk familiebil, der kan dække rigtig mange behov. Formgivningen er moderne og understreger, at den nye Berlingo er både dynamisk og robust. Den kan leveres med 3 individuelle stole på række 2, der kan tages ud. Desuden kan den leveres med en ny udgave af den særlige loftsindretning ”Modutop” eller en særlig indretning med loftsstænger i kabinen.

 

Hvad undervognen angår kendes den fra C4 Picasso. Den nye Berlingo er udstyret med samme for- og bagbro og byder på god komfort både med hensyn til støjdæmpning og til affjedring.

 

Miljørigtig

Bilen lever op til Citroën’s engagement på miljøområdet og kan leveres med en HDi 110 motor med partikelfilter. Det giver den en plads på listen over de såkaldte Airdream-modeller, som er de mest miljøvenlige biler i Citroëns modelprogram.Den nye Berlingo har netop fået fire stjerner i crash-testen fra EuroNCAP. Den har opnået fire stjerner for beskyttelse af de voksne passagerer, men også fire stjerner for beskyttelse af børn samt to stjerner i fodgængerbeskyttelse. I udviklingen afbilen er der lagt stor vægt på både den aktive og den passive sikkerhed. Hertil kommer, at ESP og seks airbags bliver standard i det danske modelprogram.

 

Stort motorprogram

Ved introduktionen kan den nye Berlingo leveres med en 1.6 benzinmotor med 90 hk. Den

har et godt moment også ved lave omdrejninger, 132 Nm ved 2.500 omdr./min. og en effekt på 66 kW CEE ved 5500 omdr./min.

 

Desuden kan den leveres med to dieselmotorer: HDi 92 med et moment på 215 Nm ved 1750 omdr./min. og mere effekt (66 kW CEE ved 4.000 omdr./min.). Samt HDi 110 FAP med partikelfilter, som er en både højtydende og miljørigtig motor. Den er udstyret med direkte indsprøjtning af anden generation og variabel turbo. Effekten er 80 kW CEE ved 4.000 omdr./min. (110 hk DIN) og momentet 240 Nm ved 2.000 omdr./min., hvor 70 % af det maksimale moment er tilstede fra 1250 omdr./min. Takket være funktionen ”overboost” kan momentet i kortere perioder nå op på 254 Nm.

 

Priserne gør den nye Berlingo særlig attraktiv. I introduktionsfasen koster den billigste model med 90-hestes benzinmotoren 200.000 kroner.


Link til importøren


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt