- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Chrysler konceptbiler i Detroit
- fantasifulde former, seriøs teknik


Tekst: Søren Clauding – januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den generelle amerikanske bevidsthed om bilers påvirkning af miljøet, der for alvor tog fart sidste år, præger nu de fremtidsorienterede konceptbiler, som Chrysler præsenterer på årets Motorshow i Detroit. Under det smarte ydre handler det om seriøs teknik, som skal bidrage til at minimere CO2 udslippet.

 

Chrysler, som efter opdelingen af DaimlerChrysler-koncernen nu hedder Chrysler LLC og som ejes for størstedelen af Finansselskabet Cerberus, har i mange år været med fremme, når det gælder udvikling af konceptbiler.


I Detroit præsenterer Chrysler 3 nye konceptbiler:

Chrysler ecoVoyager concept
Chrysler ecoVoyager er en vision af en fremtidig 4-dørs, 2+2 personers familiebil. Bilen har en elektrisk motor på ca. 200 kiloWatt (ca. 260 hk) kombineret med avanceret brændselscelle teknologi. Bilen kan køre ca. 65 km. alene på sine lithium/jern-batterier og og en opladning sker på kun 3 timer. Rækkevidden kan mangedobles med brændselsceller (op til 500 km). ecoVoyager er et elegant, luksuriøs amerikansk design studie, som er let at komme ind og ud af takket være dørenes avancerede ophæng og 90 graders åbning.Jeep Renegade Concept
Bilen er en sporty 2 personers åben letvægtsaluminium vision med firehjulstræk. Konceptet er rettet mod aktive yngre mennesker, bevidste omkring miljø og innovation, og som kan anvende bilen til sports aktiviteter i al slags vejr også på eller nær strand. Også Jeep Renegade har el-motor på ca. 200 kiloWatt (ca. 268 hk) med en rækkevidde på ca. 65 km. Rækkevidden kan forlænges yderligere med den 1,5-liter 3 cylinders BLUETEC diesel-motor teknologien som tilfører ekstra 115 hk.


Dodge Zeo concept
Dodge Zeo (=Zero Emissions Operation) koncept er en el-drevet bil med et stort lithium/jern-batteri, som giver den et acceleration fra 0-100 på under 6 sek. Den 2+2 personers sports sedan har en top-fart på ca. 170 km/t. og en rækkevidde på ca. 400 km. De enorme 23 tommer hjul, muskulære former og et maskulint udtryk er kendetegnede for Dodge Zeo som også signalerer sit tilhørsforhold til Dodge mærket.

"Der er dog lang vej fra koncept til serieproduktion", fastslår Chrysler Danmarks PR- og Marketingchef, Helle Færch, som tilføjer at næste store begivenhed i Danmark er introduktionen af den nye store Chrysler Grand Voyager - som vi her på Motorsiden.dk såvel som i Motorradioen præsenterer primo februar.

 


Helle Færch, Chrysler Danmark. Foto: Vivi Siiger - klik på billedet og se det større.

 

Jeep Renegade Concept


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt