- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhed: Alfa Mi.TO

En bil, der vækker minder


Tekst: Søren Clauding - marts 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Alfa Mi.To har Alfa Romeo skabt det, man selv kalder verdens mest kompakte sportsvogn til en ny generation af Alfa fans.

Mi.To er en moderne og innovativ bil med en duft af svundne tider og et navn, der vækker en særlig klang hos Alfa Romeo. Det er nemlig valgt som symbol på den tætte forbindelse, der findes mellem Alfas fortid og fremtid. En forbindelse mellem verdens designmekka Milano, der har stået fadder til Alfas unikke stil og Torino, der står for produktionen. Navnevalget understreger Alfa Romeos ønske om at dyrke sine milanesiske rødder.

Mi.To er den første nye Alfa siden 8C Competizione, der står som  Alfa Romeos teknologi- og stilikon og fra denne model låner Mi.To nogle af sine karakteristiske træk:  de rammeløse ruders specielle facon, for kofangerens udformning samt formen på forlygter og LED-baglygter. Indramningen af lygterne, både for og bag, er i øvrigt ret usædvanlige: de forskellige typer materialer og farver skaber en eyeliner-effekt, der er med til at fremhæve bilens stil.
Dimensionerne udtrykker den kompakte idé: Mi.To er 406 cm lang, 144 cm høj og 172 cm bred.

Der er fra Alfas side lagt vægt på køreegenskaberne og man anvender kontrolsystemet ”Alfa DNA”, som indvirker på motor, bremser, styretøj, affjedring og gearkasse og giver mulighed for tre forskellige køremåder: supersport (Dynamic), bykørsel (Normal) og maksimal sikkerhed i situationer med vanskeligt vejgreb (All-Weather). Mi.To er den første bil i segmentet, der tilbyder disse nyskabende funktioner.

Præstationerne sikres gennem et valg mellem fire motorer, der alle har turbo (benzin og diesel) og yder mellem 90 og 155 hk. Udvalget vil senere blive udvidet med endnu stærkere motorer.Alfa Mi.To forventes at blive lanceret i Danmark til oktober.


Link til importøren


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt