- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SsangYong Actyon – ny og usædvanlig


Tekst: Søren Clauding - februar 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SsangYong har fart på. Det i Danmark stadig forholdsvis ukendte koreanske bilmærke lancerede for toethalvt år siden den store næsten Rexton, som i fjor blev fulgt op af lillebroderen Kyron og den meget store multibil SsangYong Rodius, der trods sit anderledes udseende er blevet en stor succes herhjemme, især i camper-udgaven.

 

Nu er SsangYong aktuel med endnu en ny og usædvanlig bil. Den er døbt Actyon og SsangYong beskriver den selv som en SUV i coupé udgave. Den beskrivelse adskiller den også lidt fra de gængse såkaldte cross-over modeller, som typisk er en krydsning mellem en SUV og en sportscoupé, for der er mere SUV i Actyon end i en typisk cross-over.

 

Og traditionen tro er den stor. 4,5 meter lang, usædvanlig bred og høj. Den er en bil, men stiger op i, ikke ned i. En bil, der, til trods for at den i Danmark kun markedsføres på gule nummerplader, appellerer til de bilkøbere, der sætter pris på at skille sig ud fra mængden.


 


SsangYong Actyon er helt nydesignet. Indvendigt er der fokus på det enkle klassiske design. Hele instrumenteringen er holdt i sorte farver - fremhævet udvalgte steder med krom. Dette kombineret med et højt udstyrsniveau, så som ESP, aircondition, sædevarme, radio/CD, 16” aluminiumsfælge, el-betjening af sidespejle og sideruder giver kunderne mulighed for at få sportslig luksus pakket ind på en ny måde.

 

Actyon kommer med en 2.0 liter common rail dieselmotor med 141 hk og et moment på 310 nm ved blot 1.800 omdrejninger. Det er den samme motor, som kendes fra SsangYong Kyron.

 

Actyon leveres med såvel to-hjulstræk som fire-hjulstræk og i to forskellige udstyrsniveauer – freedom og spirit. Priserne starter ved kr. 179.995 ekskl. moms (kr. 35.239) for en VAN. Den billigste 4X4 koster kun kr. 191.995 ekskl. moms (kr. 37.421). Det gør den rigtig konkurrencedygtig, ikke mindst i sammenligning med Suzuki Grand Vitara.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt