- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Peugeot udleder mindst CO2


Tekst: Søren Clauding – november 2007

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot udleder mindst CO2, fastslår en ny rapport fra European Federation for Transport and Environment. Den gennemsnitlige CO2 udledning fra de biler, der er i produktion hos Peugeot er 142 g/km, og dermed er Peugeot den fabrik, der er tættest på der vedtagne EU-mål på 140 g/km, som skal nås næste år. Gennemsnittet for alle biler er 160 g/km.

 

”Vi er glade for resultatet, men det overrasker os ikke,” siger Jens Andersen, som er teknisk direktør hos Peugeot i Danmark. ”Peugeot har i mange år arbejdet på at reducere forureningen. Vi er verdens førende producent af dieselmotorer, vi var først med udviklingen af effektive partikelfiltre og vores modelprogram underbygger de internationale intentioner.”

 

De fabrikker, der får vanskeligst ved at opnå EU-gennemsnittet er i sagens natur de fabrikker, som producerer store biler og har lagt sig fast i den niche. Det gælder eksempelvis Mercedes, BMW, Lexus og ikke mindst Land Rover. Det er et åbent spørgsmål hvad EU vil stille op i forholdet til de bilfabrikker.

 

I Peugeot sammenhæng er der tale om et modelprogram, som tilgodeser EU-målene. Peugeot har mange mindre biler men gør sig også godt i mellemklassen.

 


En Peugeot 207 1,4 HDi med 70 hk udleder kun 81 g CO2 pr. km, når den kører på biodiesel.

Peugeot er verdens førende producent af dieselmotorer, vi var først med udviklingen af effektive partikelfiltre og vores modelprogram underbygger de internationale intentioner, fastslår Teknisk Direktør Jens Andersen.


De helt små Peugeot 107 modeller udleder under 110 g/km.

 

”Men det er ikke nok,” fastslår Jens Andersen. ”Derfor arbejdes der intenst på at nedbringe udledningen yderligere. Peugeot har således netop præsenteret en 307 dieselhybrid. Den udleder kun 74 g/km.” Det bemærkelsesværdige resultat er opnået ved at kombinere en dieselmotor med en elmotor hvor andre producenter af hybridbiler har satset på kombinationen af benzin og el-drift.

 

Dertil kommer at man effektivt vil kunne reducere CO2 udledningen ved at anvende biodiesel som består af 70 procent fossil dieselolie og 30 procent vegetabilsk diesel. Biodiesel er groft set ”CO2-neutralt” forstået på den måde, at den CO2 der udledes under forbrændingen i en dieselmotor optages af de planter, der indgår i produktionen af biodiesel. Sidste år gennemførte Peugeot et forsøg med biodiesel i Danmark og én af testbilerne, en 207 1,4 HDi med 70 hk udledte kun 81 g/km.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt