- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemmelighedskræmmeri til den officielle præsentation af Opels nye mellemklassebil, isignia, finder sted på London Motorshow 2008: Fabrikken har kun offentliggjort dette foto!


Opels succes


Tekst: Søren Clauding – december 2007

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I oktober toppede Opel salgsstatistikkerne i Danmark – et års tid efter at Opel Corsa var lanceret og kåret til Årets Bil. Og næste år er der lagt an til at succes'en udbygges med den nye Opel Isignia.

 

”Salget af Corsa modellen er gået strygende siden lanceringen,” fortæller GM Danmarks adm. direktør Thomas Bruun. ”Tidligere kalkulerede vi med et salg på 800 Corsa’er om året. Med den nye model har vi solgt mellem 250 og 300 om måneden. Det gør en stor forskel.”

 

”Men først i oktober i år kunne vi få det antal biler hjem, vi ønskede. I startfasen af en ny bils levetid er der ofte leveringsproblemer, fordi fabrikken ikke kan fremstille bilerne i det tempo, de efterspørges. Vendepunktet kom i oktober og derfor strøg vi omgående helt til tops i statistikkerne. Alene af Corsa modellen leverede vi 535 Corsa i oktober måned,” siger Thomas Bruun.

 

”Dertil kommer, at både Astra og Vectra også er kommet rigtig godt med, sammenlignet med 2005 og 2006. Vi kører en run-out kampagne på Vectra’en i resten af bilens levetid, sådan at man populært sagt får en motoropgradering uden merpris. Det gav en ordretilgang på over 500 biler i oktober og det er meget for sådan en bil,” siger Thomas Bruun og forklarer: ”Opel Vectra vil være i produktion i godt og vel et års tid endnu. Derpå kommer der en afløser.”

 

Den nye Opel kommer til at hedde Isignia og den vil se dagens lys på London Motorshow i juli 2008.

 

Thomas Bruun fastslår også, at det er

Thomas Bruun


 

tvivlsomt at der på et senere tidspunkt kommer en ny stor luksusbil i stil med Opel Omega, som ikke har været på markedet i nogle år.

 

”Markedet er ikke til biler, der er større end Vectra. De helt store biler har Opel traditionelt ikke gjort det så godt i. Det er en speciel type bil, der skal produceres, når man er oppe i segmenterne for de helt store biler. Men den nuværende Vectra er på samme størrelse som den sidste Omega, der var i produktion. Og den nye Opel bliver nogenlunde samme størrelse som den nuværende Vectra.”

 

Også afgiftsomlægningen i juni er medvirkende til Opels succes. Der blev bl.a. skabt grundlag for at kunne lancere et antal nye gulpladebiler, som tæller såvel den kompakte Corsa som topmodellen Vectra. De biltyper kompenserer for den salgsnedgang, Opel som alle andre leverandører af ”SUV’er” på gule nummerplader har oplevet.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt