- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baglygterne på Seat Tribu er indfældet i bagruden og ses kun, når de lyser. Foto: Vivi Siiger.


Frankfurt Motorshow:

Seats nye stil: Seat Tribu


Tekst: Søren Clauding

Foto: Vivi Siiger – klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Tribu sender et klart signal om vores fremtidige design- og produktfilosofi, og er et eksempel på vores kreative vinkler og innovative tekniske formåen”. fortalte SEAT´s præsident Erich Schmidt i forbindelse med verdenspremieren på en usædvanlig konceptbil fra Seat.

Tribu giver et signal om en videreudvikling af de nuværende designtemaer hos SEAT og omfatter en karakteristisk sidelinie, som også kendetegner den nuværende generation af biler. Silhuetten er dog ændret med mere lige linjer, og bilen udstråler styrke, kraft, kvalitet og dynamik.

Den nye Tribu har alle de typiske kendetegn for en ægte SUV. Frihøjden og firehjulstrækket giver bilenterrængående egenskaber, men bilens kompakte 3-dørs karrosseri og detaljer som iøjefaldende 20" aluminiumsfælge og hækspoiler understreger bilens sprælske og sportslige karakter.

Trapezformede forlygter, kølergrill og luftindtag samt det nye kølergitter med aflange sekskanter giver den nye Tribu et kraftfuldt og temperamentsfuldt udseende.

Bag på bilen er baglygterne skjult bag glasbagklappen og kan kun ses, når man bremser, blinker eller har bilens lys tændt.

Tribu er udstyret med en teknologisk nyskabelse i instrumentpanelet, i form af fire adskilte TFT-skærme. Omdrejningstæller og speedometer er placeret i separate ure, der giver føreren de nødvendige informationer til sikker og komfortabel kørsel. Bilens TFT-skærme viser forskellige informationer afhængigt af det valgte køreprogram – Urban, Sport eller Free-run.

I den nye Tribu kan man vælge tre forskellige køreprogrammer med et tryk på en knap. Med programmerne Urban, Sport og Free-run ændres parametrene i den nye konceptbil fra SEAT (motorstyring, affjedring, gearudveksling osv.), så bilen tilpasses til forskellige forhold – by, motorvej og offroad.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt