- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fiat fokuserer på trafiksikkerhed med ny forsikringsordning


Tekst: Søren Clauding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved at kombinere en forsikring fra Alka med monteringen af en ”sort” boks, som afslører hastigheden i forbindelse med et uheld, kan alle nye Fiat- og Alfa Romeo-kunder – uanset alder, bopæl og anciennitet – få en bilforsikring til lav pris og med en selvrisiko på kun 2.121 kr.

Det er en forudsætning, at der i bilen monteres en såkaldt ”sort” boks. Boksen registrerer hvor hurtigt bilen kører og hvor den befinder sig. Boksen vil registrere hastigheden 30 sekunder før et uheld og 15 sekunder efter – og er der kørt mere end 5 km/t over den tilladte hastighed, udløser det en ekstra selvrisiko.

"Den sorte boks betyder, at vi kan tilbyde vores kunder en bilforsikring, der ligger langt under markedsprisen. Ikke mindst unge og førstegangs købere får markante fordele ved denne ordning. Men dette initiativ er ikke kun et spørgsmål om lavere priser. Hos Fiat vil vi også gerne være med til at nedbringe antallet af alvorlige færdselsuheld, hvor vi ved, at hastigheden ofte er en afgørende faktor – og her bliver man altså ’belønnet’, hvis man ikke har kørt for stærkt," siger Fiats danske direktør, Niels Rønnebech

Er hastigheden ved et uheld mere end 5 km/t over det tilladte, stiger selvrisikoen med 1.000 kr. pr. km – dog maks. 30.000 kr. Kunden kan dog vælge, selv at lade boksen aflæse efter et uheld og alternativt betale den maksimale selvrisiko.

 

"Alka kan ikke se data uden kundens tilladelse. Der er altså ikke tale om et ’Big Brother’-koncept, hvor man bliver udspioneret døgnet rundt," understreger Niels Rønnebech.

Fiats nye forsikringsordning gør det muligt også for unge mennesker at købe bil, uden at blive ruineret af forsikringspræmierne - hvis de vel at mærke kører ordentligt: 2100 kroner i årlig præmie f.eks. for en af de nye Fiat Panda.


Forsikringsordningen bliver markedsført under navnet ”FIAT Care” – et koncept, som indeholder både forsikring, bil og finansiering gennem Fiat. Ordningen gælder også for unge helt ned til 18 år, men personer under 24 år skal – for at opnå den billigste forsikringspræmie – samtidig deltage i kurset ”Respekt for Fart,” som gennemføres i samarbejde med Vejle Kommune. Kurset skal sikre, at Fiats yngre kunder er klædt rigtigt på til at begå sig i trafikken.

 Fakta om forsikringsordningen “FIAT Care”:


- En kombineret ansvars- og kaskoforsikring til private
- Samarbejde med Alka Forsikring
- Ingen krav til alder, bopæl og skadesforløb – præmien afhænger kun af, hvilken Fiat / Alfa Romeo, man køber
- Fast lav forsikringspræmie i 3 år
- Lav selvrisiko på 2.121 kr. 
- Ekstra selvrisiko, hvis uheldet sker ved højere hastighed end den tilladte, dog maks. 30.000 kr.
- Ingen betaling for montering af Alka-boks ved køb af ny bil

 


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt