- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copenhagen Historic Grand Prix:

Gigantshow i Fælledparken


Tekst: Søren Clauding

Foto: Vivi Siiger – klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er lagt op til et kæmpemæssigt motorsportsshow i Fælledparken, når Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i dagene d. 4.-5. august. Ikke bare har arrangørerne fået tilladelse til at fordoble banens længde, men der forventes også tæt ved dobbelt så mange biler.

 

Dertil kommer, at Grand Prix’et vil være en del af en nyetableret europæisk løbsserie for historisk byløb, der foruden Grand Prix’et i Danmarks hovedstad inkluderer løb i Porto i Portugal og Pau i Sydfrankrig – byer, der begge har store traditioner indenfor såvel historiske racerløb som moderne racerløb. Begge steder afvikles der i år også en afdeling af World Touring Car Championship.

 

Det kommer ikke til at ske i København – ikke foreløbig i hvert fald. For med den store politiske opbakning, begivenheden nu opnår, skal der værnes om det centrale i Grand Prix’et: Det handler om historiske biler, spændende biler, bilkunst og naturligvis godt racerløb.

 

Racerbanens længde fordobles. Der fortsættes fra den hidtidige langside ned ad Nørre Alle mod Tagensvej og drejes til venstre af Borgmester Jensens allé. Banen snor sig idyllisk gennem parken frem til det sted, på hjørnet af Universitetsparken, hvor det hidtidige baneforløb gik gennem Fælledparken. For at sænke farten på den forlængede langside lægges der en chicane ind cirka midtvejs, formentlig ved hjælp af et halvt loop midt i krydset med Universitetsparken.

 

Det forventede større antal biler skyldes ikke mindst arrangørerne med Ole Markussen og Claus Frausing, der har udført et stort lobbyarbejde i de rigtige kredse plus og nok så væsentligt, at den anerkendte britiske skribent, Simon Taylor, har givet Grand Prix’et uendelig mange roser efter sit besøg i København sidste år.

 

Men også den omstændighed, at arrangørerne har fået stor opbakning fra den danske importør af Ferrari biler, Johnny Laursen, har givet Grand Prix’et vokseværk. 2007 er 60 års jubilæumsår for de stejlende heste og det markerer Ferrari i Danmark med præsentation af et meget stort antal Ferrari sportsvogne – et sted mellem 100 og 200 eksemplarer af det eksotiske bilmærke forventer Johnny Lausen at kunne præsentere i København.

 

Idéen med at involvere sig med andre europæiske byer kom fra ingen ringere end Prins Joachim.

"Prins Joachim fostrede idéen og den blev rigtig godt modtaget af arrangørerne af de andre byløb," fortæller Claus Frausing.

 

"Jeg ved nu ikke helt, om det alene er mig, der har æren af den idé," siger Prins Joachim. "men under alle

 


Claus Frausing står last og brast med Ole Markussen i arrangørgruppen og lægger stor vægt på den stadig større politiske anerkendelse, Grand Prix’et har opnået.

Prins Joachim vises rundt på Ferraris domicil af den danske importør, Johnny Laursen. Ferrari lagde lokaler til pressemødet d. 11. April, hvor planerne for årets Copenhagen Historic Grand Prix blev præsenteret.

 

Prins Joachim fik idéen til at sætte København på verdenskortet ved at etablere en international løbs serie "Historic City Challenge". 2007 er premieråret og serien inkluderer de historiske byløb i Porto og Pau.

 

Ole Markussen står i spidsen for Copenhagen Historic Grand Prix, præcis som han har gjort det alle de gange, der er blevet kørt historisk race i Københavns gader.

 

Jørgen Witting, direktør for Arkitektgruppen, er manden, der har spændt det økonomiske sikkerhedsnet ud under Copenhagen Historic Grand Prix og sikret, at arrangementet kan udvikle sig mange år ud i fremtiden.


 

omstændigheder er det vigtigt, at markere København internationalt og i kraft af Grand Prix’et har vi fået en rigtig god mulighed derfor."

 

Prins Joachim trækker som de to foregående gange i Fælledparken også køredragten på i august og deltager i et eller flere af løbene.

 

"Men om det bliver i Cortina’en eller en anden spændende bil er ikke afgjort endnu," siger Prins Joachim.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt