- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ny Volvo S80 til september


Tekst: Søren Clauding - 9. juni 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volvo har netop præsenteret anden generation af den store luksussedan S80. I Danmark forventes den nye Volvo S80 er være på markedet til september til priser fra 550.000 kr.

 

Volvo har ved samme lejlighed udviklet en V8 aluminiums motor plus en kompakt sekscylindret rækkemotor. Varianten med V8 motor er forsynet med Volvo's elektronisk styrede firehjulstræk.

 

Den nye Volvo S80 er ikke længere end sin forgænger (4,85 m), men den er 27 mm bredere og 34 mm højere. Samtidig er akselafstanden gjort længere og sporvidden bredere.

 

Linierne på den nye S80 er mere afrundede og fronten har en forhøjet profil. Dørenes form er mere konveks og karakteristisk og omfatter nu også den bageste siderude.

 

Interiøret er karakteriseret af rene overflader, harmoniske linier og smidig funktion.

 

Den nye Volvo S80 har en super-slank midterkonsol, der minder om den, der blev introduceret til Volvo S40 og V50. I S80 er midterkonsollen designet, så den matcher bilens design og den strækker sig hele vejen til bagsædet.

 

Den aktive sikkerhed – altså det, at undgå ulykker – har været i fokus i sikkerheds-arbejdet med den nye Volvo S80. Det har bl.a. ført til udviklingen af en helt ny generation af avancerede køre- og supportsystemer.

 

Adaptive Cruise Control (ACC) gør brug af en radarsensor, der hjælper føreren med at holde afstand til den forankørende. Collision Warning med Brake Support (CW) hjælper med at undgå kollision med en forankørende bil. Hvis man kommer for tæt på, advarer systemet føreren med både lyd og visuelle signaler. Hvis risikoen for en kollision stiger, aktiveres bremsesystemet, så det er klar til en hurtig opbremsning.

 

Andre nye sikkerhedssystemer til Volvo S80 er BLIS (Blind Spot Information System) og IDIS (Intelligent Driver Information System). BLIS registrerer, hvis et andet køretøj befinder sig i den blinde vinkel langs bilens side og advarer føreren ved hjælp af et visuelt signal. IDIS sorterer indgående informationer, så de ikke distraherer føreren i pressede situationer, f.eks. ved at tilbageholde indkommende telefonsamtaler eller SMS-beskeder.

 


 

Og ved hjælp af Personal Car Communicator (PCC) kan man ved et tryk på en knap f.eks. kontrollere, om bilen er låst eller ulåst, om alarmen har været aktiveret eller slået fra eller om nogen befinder sig i bilen.

 

Volvo introducerer også en ny type side airbags med to separate kamre – et i hoftehøjde og et i brysthøjde. Fordi hofterne kan tåle et højere tryk end brystkassen, pustes det laveste kammer op med et fem gange så højt tryk som det øverste kammer.

 

Den nye Volvo S80 bliver den første af Volvo's sedanmodeller, der udstyres med den kompakte, tværstillede V8 motor som først blev præsenteret i Volvo XC90. En blot 60 graders vinkel mellem de to cylinderrækker gør V8 motoren så kompakt, at den kan monteres på tværs i motorrummet.

 

Den nye S80 kan også leveres med en helt ny sekscylindret rækkemotor, udført i aluminium. Den har et avanceret ventilsystem med to løftehøjder og et variabelt indsugningssystem, som bidrager til både en god ydelse og en fornuftig brændstoføkonomi.

 

V8 udgaven af Volvo S80 er udstyret med Volvo's All-Wheel Drive. AWD systemet bruger en elektronisk styret, hydraulisk aktiveret kobling til at fordele trækkraften mellem for- og baghjul.

 

Priserne for den nye Volvo S80 vil starte ved 550.000 kr.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt