- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota Autis så dagens lys på Paris Motorshow. Foto: Vivi Siiger


Succes’erne hagler ind


Tekst: Søren Clauding - 29. december 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota nærmer sig så småt en position som verdens største bilproducent. Og det til trods for, at modelprogrammet er ganske smalt sammenlignet med de traditionelle giganter, General Motors og Ford.

 

I Danmark er succes’en også total, bl.a. i kraft af, at man har haft stor gennemslagskraft med den store mellemklassebil, Toyota Avensis, som formentlig bliver den mest solgte personbilsmodel i Danmark i 2006.

 

Til næste år lancerer Toyota to væsentlige nyheder, som skal cementere succes’en: Toyota Auris og Toyota Corolla Sedan.

 

I bund og grund er det én og samme bil og alligevel ikke. For hvor det ikke er nogen hemmelighed at andre bilfabrikker bygger parallelserier på samme tekniske platform, giver bilerne en forskellig kosmetik og et forskelligt udstyr (VW/Audi/Skoda er et glimrende eksempel) så har Toyota hidtil holdt fast i at eksempelvis en Corolla er en Corolla – også selvom der er en verden til forskel på en Corolla Sedan og en Corolla Verso.

 

Det gør fabrikken nu lidt op med. Fremover vil der fortsat være en Corolla på markedet. Det bliver en sedan, og den præsenterede man for kort tid siden på det finske motorshow (den bliver introduceret i Danmark sidst på foråret). Corolla Verso bliver alene til Toyota Verso. Og sidst, men bestemt ikke mindst, bliver Corolla Hatchback til Toyota Auris.

Toyota Auris har opnået 5 stjerner ved EuroNCAP crashtesten.


 

Auris havde som konceptbil verdenspremiere i Paris midt på efteråret, den er i serieproduceret form præsenteret på Bologna Motorshow og den introduceres i Danmark til marts.

 

Auris er også lige blevet EuroNCAP crashtestet og den scorede de efterhånden obligatoriske fem stjerne – det samme som eksempelvis Avensis og Corolla Verso for længst har opnået – men som Toyota Corolla endnu ikke har kunnet klare. Det signalerer måske at der fortsat er en forskel på modellerne. Men mon ikke den forskel udlignes, når crashtest resultaterne for Corolla Sedan bliver præsenteret.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt