- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantstensparkering for alle


Tekst: Søren Clauding - 12. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle kan parallelparkere, men de aller fleste har problemer med det - uanset de vil være ved det eller ej. Toyota har fundet løsningen.

 

I hybridbilen Toyota Prius har man installeret et system, som simpelthen klarer kantstensparkeringen mellem to andre biler så let som ingenting.

 

Fra bilens on-board screen kombineret med et udvendigt kamera vælger man det felt. hvori man vil parkere. Derpå kører man frem på siden af den forreste bil, kobler systemet til, sætter i bakgear og træder let på speederen.

 

Derpå kører Prius'en med stor præcision ind på den valgte parkeringsplads - kun skal man huske at træde på bremsen inden man kommer for langt bagud. Kernen i systemet er afstandsfølere af samme type som giver signal ved bakning - naturligvis kombineret med et avanceret computerprogram.

 

Ideen er ikke bare at hjælpe føreren til hurtig og smertefri parkering - ved at parkere hurtigt sparer man energi og det er lige præcis hvad Toyota Prius handler om.

 

I Danmark kommer vi næppe til at nyde godt af systemet, for de danske afgifter gør Prius for dyr. Og selvom vi kæmper en brav kamp med at få bilerne parkeret er der nok ikke mange der ligefrem vil betale en halv million for et sådan køretøj

Miljøbilen Toyota Prius er for dyr til os danskere.

Fra skærmen på midterkonsollen vælger man feltet, hvori man vil parallelparkere og så klarer bilen resten selv. 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt