- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toyota Auris i Danmark til foråret


Tekst: Søren Clauding - 24. oktober 2006

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota har løftet sløret for de fremtidige planer for den nye Toyota Auris og tager samtidig et vigtigt skridt i retning mod at opfylde mærkets ambitioner i Europa. Toyota Auris er både designet og bygget i Europa, og skal sammen med bl.a. Toyota Yaris og Toyota Avensis hjælpe med at nå et salgsmål på 1.2 millioner biler i 2008.

 

Auris hører til i segmentet for kompakte familiebiler. Bilens dynamiske design imødekommer de ændrede behov fra segmentets kunder. Store vinduespartier gør kabinen lys og venlig, og en ny konstruktion giver maksimal plads i kabinen. Auris måler 4,22 m i længden og har en akselafstand på 2.600 mm.

 

Auris kommer både som 3- og 5-dørs hatchback og der vil kunne vælges mellem 5 forskellige motorer. Heraf to

benzinmotorer: 1.4 VVT-i og 1.6 Dual VVT-i samt tre dieselmotorer: 1.4 D-4D, 2.0 D-4D (DPF) og 2.2 D-4D Clean Power. Alle motorerne lever op til Euro IV-standarderne.

 

Der kommer et bredt udvalg af gearkasser til Auris bl.a. en seks-trins manuel gearkasse som standard på 2.0 D-4D- og 2.2 D-4D-motorerne. Som tilvalg til 1.4 D-4D- og 1.6 VVT-i-motorerne kan man vælge en ny MultiMode gearkasse med manuelt skift og mulighed for gearskifte på rattet.

 

Den nye Auris blev som koncept bil præsenteret på Paris Motorshow forleden og den serieproducerede version kan allerede købes i Japan. I Europa og dermed også Danmark starter salget i foråret 2007.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt