- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


First World Testdrive: Suzuki Swift 1,6 Sport


Tiltænkt de unge

- men de lidt ældre kan også lege med


Tekst: Søren Clauding - 7. september 2006

Foto: Vivi Siiger - klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lige efter den store internationale biludstilling i Paris, sidst i september/først i oktober lancerer Suzuki en helt ny modelvariant i Danmark – en særlig sportsversion af den populære Suzuki Swift, som har en væsentlig aktie i, at Suzuki sidste år var det mest solgte bilmærke i Danmark.

 

Den nye Swift med modelbetegnelsen ”Sport” er en regulær og særdeles sportslig variant – altså ikke bare en almindelig Swift med lidt andre sæder og en anden bemaling, men en bil, der er bygget til at præstere mere.

 

125 heste

”Den nye Suzuki Swift Sport er udstyret med en 125-hestes 1,6 liters motor,” fortæller John Mogensen fra den danske Suzuki importør.

 

”Desuden har den fået en ny front, en ny bagende, alufælge og lavprofildæk, sportsundervogn, dobbelt udstødning og ikke mindst en sportskabine med sportssæder, læderrat og meget mere.”

 

På mirakuløs vis har den danske importør allerede fået et par eksemplarer af den nye mikro-sportsvogn til landet, selvom den officielle verdenspremiere er i Paris, og vi har haft lejlighed til at prøve den.

 

Lille fartbombe

Hos importøren satser man især på det helt unge publikum, men har man lidt fart i blodet kan vi fastslå, at de lidt ældre også godt kan være med. Der er reelt tale om en lille fartbombe, som ikke bare står rigtig godt fast på vejen, men også er meget underholdende at køre. Og så lyder den rigtig! Diameteren på de forreste skivebremser er gjort større og tromlebremserne bag er udskiftet med skivebremser. Effekten er mærkbar – og ikke mindst vedvarende.

 


Hækskørt og dobbelt udstødning ser godt ud, virker effektivt og giver en god lyd.

Den lille Sports-Swift er kører rigtig godt


 

125 hestekræfter lyder til gengæld ikke af så meget, men fordi bilen er let, er den ret hurtig: Swift Sport kan nå 100 km/t på bare 8,9 sekunder og topfarten er 200 km/t.

 

Suzuki udmærker sig ikke alene ved at fremstille små velkørende biler af god kvalitet – i Danmark er prisen desuden en vigtig faktor. Det gælder også den lille Swift Sport, som vil kunne erhverves for 210.000 kroner.


Fakta:

Suzuki Swift 1,6 Sport 3d

Pris:

Kr. 210.000

Motor:

4 cyl. 1,6 l. kompression: 11,1:1. 125 hk/6800 omdr./min. Moment: 148 Nm v. 4800 omdr./min.

Præstationer 0-100 km/t/topfart/

brændstoføk:

8,9 sek/200 km/t/

13,9 km/l

Længde:

3,77 m

Egenvægt:

989 kg

Diverse

ABS med EBD. Bremse assistent. ESP. Traction Control. 6 airbags. 2 X Isofix. 16” alufælge. Monroe støddæmpere. Sportsfront. Tagspoiler. Sportshæk med hækskørt. Aut. Aircondition. El-sideruder. El-sidespejle med varme. Fjernbetjent centrallås. Nøglefri betjening. Læderat. Sportssæder. Pedaler i rustfrit stål. Forøget forbremsediameter. 4 X Skivebremser.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt