- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Tirsbæk Gods nær Vejle er Land Rover Experience Center netop blevet åbnet. Hér kan man under betryggende forhold prøve at køre ”off-road” og lære hvilke muligheder, de avancerede biler tilbyder.


Verdenspremierer fra Land Rover

- i Paris og i Vejle


Tekst: Søren Clauding - 6. oktober 2006

Foto: Vivi Siiger - klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er Motor Show i Paris lige nu og her har Land Rover verdenspremiere på ikke færre end to nye dieselmotorer – til henholdsvis den klassiske Land Rover Defender og den moderne Range Rover Sport.

 

Sidstnævnte er en kraftig sag, en V8, der yder 272 hestekræfter og præsterer et kolossalt drejningsmoment på 640 Nm – dette tal er i praksis det vigtigste for terrængående køretøjer.

 

Den nye Defender motor er noget mere behersket. Den præsterer 340 Nm – men det er en god portion kræfter til en bil, der i princippet er fremstillet siden 1948. Land Rover Defender er den bil, de fleste forbinder med en terrængående Land Rover og årsagen til, at den stadig fremstilles, er den enkle, at kunderne bliver ved med at efterspørge den.

 

Samtidig med Motorshow’et i Paris har Land Rover også verdenspremiere i Danmark. Det er på noget så unikt som et ”Experience Center”. Hér er tale om et landområde, hvorpå der er etableret en række off-road baner, så man kan prøve at køre terrænkørsel under betryggende forhold.

 

”Når vores kunder køber en Land Rover vil de fremover få tilbudt et kursus på Land Rover Experience Center, så de får en klarere fornemmelse af, hvilke muligheder, deres nye bil tilbyder dem,” fortæller Marketing- og PR-chef Lilly Mols fra Land Rover Danmark. ”Vores nye center ligger på Tirsbæk Gods ved Vejle, lige ud til Vejle Fjord. Hér er etableret i alt 10 baner, hvor man bl.a. kan prøve bratte fald og kraftige stigninger, opleve at køre i stærkt skrånende og kuperet terræn, køre over og igennem ”floder”, træstammer og løst sand.”

 

Men Land Rover Experience Center er også for dem, der allerede ejer en Land Rover, for kommende Land Rover ejere og for firmaer eller grupper, der ønsker en hel særlig oplevelse.

 

”På Tirsbæk Gods har vi allerede i nogen tid kunnet gennemføre f.eks. firma events. Det foregik ude på godsets jorde, så vi er vant til at håndtere både stor og små grupper. Nu har vi desuden et etableret baneanlæg, opført som en del af naturen, som vi kan supplere oplevelsen med,” siger Lilly Mols.

 

Det nye danske Land Rover Experience Center er enestående af sin art i Danmark og også næsten i hele verden. Kun i 14 andre lande er der etableret lignende centre.

 


Land Rover Experience Center er åbent også for firma-events, hvor Land Rover danmark kan stille biler til rådighed.

 

Der kan køres off-road på Tirsbæk uanset vejrforhold.

På Paris Motorshow har Land Rover bl.a. verdenspremiere på en helt ny og miljøvenlig dieselmotor til klassikeren, Land Rover Defender.

 

Kørsel over "væltede træstammer" er en af udfordringerne på Tirsbæk.

 

Bratte fald på 30 grader virker stærkere end forlystelserne i Tivoli.

 

Lilly Mols demonstrerer et håndholdt kamera, der kommunikerer med skærmen i Land Roverens centerpanel.

 

Klippefyldt terræn SKAL en Land Rover kunne klare.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt