- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geneve Motorshow: Spændende nyt fra Kia


Tekst: Søren Clauding - 3. marts 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forårets vigtigste euroropæiske bilshow finder sted i Genève i disse dage. Frem til d. 12. Marts vil verdens bilindustri have kræfterne samlet i den mondæne schweiziske by tæt ved Mont Blanc. Deriblandt koreanske Kia, der er stor leverandør af nyheder i det kommende år.

 

På Geneve Motorshow kan man bl.a. se den nye Kia Magentis, som introduceres i Danmark til efteråret. Desuden kan man se en face-liftet udgave af den store og populære ”SUV” (sport utility vehicle) Kia Sorento.

 

Blandt nyheder med særlig interesse for danske bilkøbere er en helt ny generation af den store multibil, Kia Carnival. Den hidtidige model har kunnet købes i Danmark til særdeles attraktive priser – især har camperversionen på hvide nummerplader og reduceret afgift har slået an hos danskerne.

 

Den nye Carnival bliver formentlig lanceret til ligeså attraktive priser og udmærker sig bl.a. ved at være kortere – men samtidig både bredere og højere end den hidtidige model. Og i sagens natur har den fået et helt nyt ”look”.

 

Men Kia ser også ud i fremtiden og viser i Genève en såkaldt konceptbil med navnet Cee’d. Bilen vil danne grundlag for en serieproduceret model, som bliver en hård konkurrent til biler som VW Golf. Den forventes at være klar på verdensmarkedet omkring ved årsskiftet.

Den store Kia Carnival har plads til 7 og meget mere moderne end forgængeren. Foto: Vivi Siiger.

Cee'D er egentlig en konceptbil, men den vil ligge til grund for en ny Kia-model i "VW Golf" klassen. Foto: Vivi Siiger.


 

Lyt til informationschef Jesper Werge, Kia Motors Danmark om den nye Kia Carnival. 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt