- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BMW 3-serie Coupé introduceres i Danmark 23. september.


BMW med fart på


Tekst: Søren Clauding - 16. august 2006

Foto: Vivi Siiger - klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er fuld fart på BMW for øjeblikket. Fra et salg på 1300 biler om året i 2004, da BMW selv overtog importen af biler til Danmark, forventer BMW's administrerende direktør, Jannik Friis, at man når 3000 solgte biler i år. Og det er mange, med tanke på at den billigste BMW koster på den anden side af de 300.000 kroner.

 

"En del af forklaringen er vores attraktive finansieringstilbud," fortæller Jannik Friis.

 

"Hvis man f.eks. betaler 25.000 kroner kontant og siden 6250 kroner om måneden (inklusive moms), kan man erhverve sig en BMW 520d med alt betalt undtagen dæk. Derpå koster det bare benzinen. Aftalen varer i 2 år og dermed har det altså kostet rundt regnet 7300 kroner om måneden at have en bil, der i køb står til 670.000 kroner".

 

"Mange af vores købere har regnet på fordelen ved selv at eje - eller lease, for det er naturligvis en leasingaftale, der indgås - den bil, som de siden stiller til rådighed for deres firma eller arbejdsgiver. Og det kan hurtigt gå hen og blive en attraktiv forretning."

 

BMW er iøvrigt på vej med en ny og særdeles attraktiv 3-serie Coupé, som lanceres 23. september.

 

"Man skal især lægge mærke til at 3-serie Coupén kan leveres med en usædvanlig kraftig 3-liters twin-turbomotor. Den præsterer et moment på ikke mindre end 400 Nm i hele omdrejningsintervallet fra 1300 til 5000 o./min."


En spændende bil er den lille Mini Cooper S i den særlige John Cooper Works GP version med 118 heste.

BMW i Danmark har fuld fart på under ledelse af adm. dir. Jannik Friis.

 

BMW 320si er kun kommet til Danmark i ganske få eksemplarer. Den danner grundlaget for BMW's succes i DTC og WTCC.


 

Effekten er på 306 hestekræfter og præstationerne er helt på niveau med hvad man kan forvente sig i den kategori: 0-100 km/t på 5,5 sekunder og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

 

En anden spændende BMW-nyhed er den lille Mini Cooper S, ombygget ved hjælp af det såkaldte John Cooper Works GP kit. Den er bygget som en racerbil, uden bagsæder og med ikke færre end 218 hestekræfter under motorhjelmen.

 

En kort prøvetur afslørede, at den er en lidt af en djævel - men af den slags man kan hamle op med, hvis man blot tager dem med det gode.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt