- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    


Pre-lancering: Kraftigt opdateret Nissan Qashqai


Se bedre ud i Nissan Qashqai - der ser bedre ud


Af Søren Clauding – April 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det lyder som en win-win situation og er det vel også. For Nissan har givet deres succesmodel, Qashqai, en kraftig opstrammer, der både får bilen til at se bedre ud, og dermed også gør førere og passagerer mere ”velklædte”. Og samtidig helt regulært giver dem mulighed for i mørke og tåge at se bedre ud af bilen – i kraft af nye super effektive lygter.

 

Vi har ikke haft mulighed for at se den nye bil endnu. Men lygterne må være effektive, for Nissan har valgt, at bortskaffe tågelygter, simpelthen fordi de avancerede LED lygter klarer opgaven bedre end den traditionelle løsning. Ved samme lejlighed har lygterne også spillet en markant rolle i det nye front-design – se billerne, hvor vi sammenligner den hidtidige model med den nye, der i øvrigt rammer det danske marked engang i juni måned i år.

 

Ny iøjefaldende front

Frontgrillen er blevet re-designet og består nu af utallige tredimensionelle, kommaformede elementer, der er lakeret i sort højglans. I siderne har “kommaerne” en trekantet form, der løber fra de nye forlygter og ned til et punkt ved nummerpladens sider. De nye forlygter bidrager til det skarpere look og er nu udstyret med et adaptivt fjernlysmodul, som suppleres af en smallere enhed, der giver en bredere fordeling af lysstrålen.

 

Det automatiske kørelys, som er placeret under de primære lygter, består af fem smalle lygteglas, der har samme udformning som "kommaerne" i kølergrillen, hvor det øverste lyselement udgør blinklyset og for første gang er det nu, afhængig af version, udstyret med sekventielt blinklys.

 

Bag på bilen er udformningen af lygterne uændret, men sammensætningen af lys indvendigt i lygteenheden er nydesignet, og lygteglassene er nu transparente, så lyselementerne ses bedre.

 

Indvendig fornyelse

I kabinen vil man på de højeste udstyrsvarianter opleve, at instrumentpanelet, dørindlæggene, dørarmlænene, låget på midterkonsollen med opbevaringsmulighed og knæpolstringen nu beklædt med alcantara.

 

Det var i princippet Nissan, som allerede i 2007 opfandt det såkaldte Around View Monitor, hvor fire kameraer i en slags fugleperspektiv kunne vise, hvad der måtte være ved hver af bilens sider, hvilket fx gør det lettere at parkere. Systemet (AVM) er nu gjort endnu skarpere, i bogstavelig forstand, for det er skærmbillederne blevet. Og det er nu ved hjælp af fire ekstra kameraer også udstyret med en slags 3D-funktion, som både giver føreren mulighed for at se bilen ovenfra og vælge ét af de otte forskellige kameraperspektiver for at kunne se bilen forfra, bagfra, fra siderne eller hjørnerne.

 

Systemet samarbejder med Nissans Moving Object Detection-system, som udsender en advarsels-lyd, når det registrerer et objekt, der bevæger sig i nærheden af Qashqai’en. Desuden giver en funktion, der kendes som “Invisible Hood View”, føreren mulighed for at se forhjulenes position, som om man kiggede på dem bagfra, hvilket giver mulighed for præcis manøvrering under snævre pladsforholdAVM systemet bidrager til meget

“Parking Spot Location Memory” er også en ny ”intelligent” AVM-funktion, som giver Qashqai-føreren mulighed for at gemme hyppigt besøgte parkeringspladser, så bilen automatisk genkender lokationen ved hjælp af GPS. I de situationer husker bilen den præcise position, så man kan parkere perfekt hver gang.

 

AVM-teknologien kan desuden hjælpe føreren med at køre sikkert ud på en vej fra en vanskelig udkørsel, hvor udsynet er begrænset. Systemet anvender et bredvinklet frontkamera til at vise området foran motorhjelmen, projiceret op på den centrale skærm. På samme måde som for “Parking Spot Location Memory” funktionen kan lokationer med begrænset udsyn gemmes i AVM’s GPS-hukommelse, så det automatisk aktiveres tæt på vejkrydset.

 

Hej Google

Oven i det er hele striben af førerassistentsystemer blevet markant opgraderet. Og så er Google nu blevet indbygget, så der ikke er uoverensstemmelse mellem den måde, hvor på on-board systemet virker i sammenligning med det, man er vant til fra sin telefon. Qashqai er nu som standard udstyret med Google Maps, og der kan logges på ens personlige konto. Google Assistant giver også mulighed for håndfri betjening via ”Hej Google” kommandoen.

 

Den opdaterede Qashqai bliver produceret på Nissans fabrik i Sunderland, hvor mere end 1,3 millioner biler er blevet bygget, siden den oprindelige model blev lanceret i 2007. Den seneste generation er tre år gammel, og der er i Europa blevet solgt flere end 350.000 eksemplarer over den tid.

 

I Danmark offentliggør Nissan priserne på den nye Qashqai sidst i maj måned.

Nissan prøvekørsler – find dem hér >>>

Den nye front ovenfor adskiller sig væsentligt fra den hidtidige (nedenfor).Dimensioner og indretning er uændret.


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt