- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Paris Motorshow 2022 :

Renault & Co tænker ud af boksen


Af Søren Clauding – oktober 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renault har måske mere end nogen anden fransk bilproducent over årene været i stand til populært sagt at tænke ud af boksen. Allerede et års tid inden lanceringen af den spektakulære optakt til en helt ny Renault 4 var man påbegyndt genoplivningen af den ikoniske bil. Dert gjorde man ikke mindst i fjor i anledning af 60-året for den ikoniske bils fødsel.

 

Et eksempel er Renault Air4, et andet er Suite No 4, som begge også var på preshow forud for efterårets store udstilling i Paris. Billederne siger mere end mange ord, men nogle få skal der trods bruges :

 

Renault Air4

Begge er umiskendeligt Renault 4 baserede. Renault Air 4 er den flyvende bil, en quadcopter med navnet Air4. Den er bygget i ultrstærkt kulfiber og er udstyret med fire helikopter motorer og man forestiller sig, at benytte 90.000 mAh betterier, som ville kunne give den en hastighed på 93,6 km/t og en flyvehøjde på 700 meter. Der er dog alene tale om en show car – Renault har ingen intentioner om at bygge en flyvende Renault 4.Renault Suite No4

Idéen med Renault Suite No4 er, i stedet for at være bundet til en fast position, når man vil nyde udsigten fra sin hotelsuite, så at køre derhen, hvor man gerne vil være. Ultra kompakt, iøjefaldende – men, må man nok tilføje – beskedne muligheder for privatliv.

 

Bilen er skabt af den franske multi-diciplin designer, Mathieu Lehanneur, på opfordring fra Renault. Den er 100 procent elektrisk og kombinere minimalistisk luksus for dem, der ligesom Renault og Lehanneur har det med at tænke ud af boksen, også når det gælder varetagelsen af deres livs indhold.


Renault prøvekørsler - find dem hér >>>
Renault Suite No 4:Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt