- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Skarpt angreb i C-segmentet


Toyota C-HR Proloque og Toyota bZ Compact SUV


Af Søren Clauding – december 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenshiki Forum i Bruxelles var ikke bare en mulighed for at komme dybere i de mange hjørner af Toyota koncernen, som til daglig blot eksisterer i baggrunden. Der blev også præsenteret nyheder og nye tanker. Og nye streger, ikke mindst, konkretiseret og formgivet som det, man kalder konceptkøretøjer. Den udvendige form kan man se, men indvendigt…ja så langt gik man ikke, det har vi til gode.

 

Toyota havde i Bruxelles i den grad fokus på C-segmentet. Den banebrydende Toyota C-HR var allerede ved lanceringen i 2017 et signal om nye toner og nye designs hos verdens største bilmærke. I større eller mindre grad har de senere produktlanceringer fulgt trop, nænsomt tilpasset formodningerne om, hvordan de respektive kundegrupper helst så deres kommende nye Toyota. Det er ikke altid lige let, at flytte grænser i respekt for fortiden.

 

Fortiden var lige før

Med C-HR var det lettere. Fortiden ligger ikke langt tilbage, så målgruppen, hvem det så måtte være (for det er aldrig hverken det letteste eller det rigtigste at sætte kunder ned i forhåndsdefinerede bokse) var nok mere parat. Og dér stod den så, i Bruxelles, og mon ikke den også vises frem igen på det kommende motorshow i selvsamme by midt i januar.

 

Billederne siger næsten det hele, men ret beset har man pakket en smart, moderne, progressiv og potent bil ind i stregerne, der udgør den nye C-HR Prologue, som den hedder. Dermed indikeret, at den ikke er helt færdig endnu, det sætter vi pris på, for indeni var der ingenting.

 

Kompakt elektrisk bil

Og da man nu var i gang, kunne man jo ligeså godt sætter linjer også på en ny kompakt fuld elektrisk bil – det er hvad den bliver, når den også i finjusteret form på et eller andet tidspunkt måtte se produktionsbåndet. bZ Compact SUV er navnet på den nye bil, hvis familieskab med den nye bZ4X er ganske tydeligt.

 

Hvad C-HR Proloque angår har Toyota oplyst, at den kommer både som fuld hybrid med Toyotas seneste femte generation hybridteknologi samt som plug-in hybrid. Så det kan ret beset ikke vare så længe før den annonceres produktionsklar.


bZ Compact SUV er 4,54 meter lang og 1,56 meter høj.

 

 

Nok se - men ikke mere...

Toyota prøvekørsler - find dem hér >>>

Kenshiki Forum har på få år udviklet sig til en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor Toyota Motor Europe på tværs af fabrikkens produkter og aktiviteter informerer bredt om, hvad der rører sig hos den globale bilgigant.
Link til importøren

Toyota C-HR Prologue:
Fronten er døbt "Hammerhaj" - gæt selv hvorfor...Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt