- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Undertegnede, Søren Clauding, har redigeret og udgivet Motorsiden.dk siden 2006. Er du nysgerrig efter flere data kan du besøge www.clauding.com.
Corona virus og Motorsiden m.fl.
Af Søren Clauding – 12. marts 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den stadig omsig gribende SARS-CoV-2 virus sætter sine spor overalt i verden. Ikke mindst i Danmark, hvor regeringen har indført en række dekreter, som alle har til formål at dæmme op for spredningen af den berygtede Corona virus.

Motorsiden.dk’s redaktør har længe haft et vågent øje på den store trussel, og var blandt de første, måske endda den første danske journalist/redaktør, der meldte ud, at jeg aflyste dækningen af det, der traditionelt er forårets store europæiske bilbegivenhed, Genève Motor Show. Det skete flere dage inden show’et officielt blev aflyst.

Det er af afgørende betydning, at man tager personlige forholdsregler for at beskytte sig selv og sine nærmeste. Trods det, kan man ikke helt gardere sig imod virusangreb – måske er man endda allerede angrebet. Disse forholdsregler tager man dog også i vidt omfang i bilindustrien, hvilket betyder den ene aflysning efter den anden af såvel internationale som nationale præsentationer af nyheder af den ene og den anden slags, internationale prøvekørsler osv. 

Verden er ikke gået i stå
Disse forhold sætter naturligvis deres præg på arbejdsmulighederne. Ikke, at man ikke i bilindustrien forsøger at holde gang i forretningen. Og trods et synligt fald i bilsalget i februar måned, handles der trods alt fortsat biler i Danmark. Bl.a. af den grund har undertegnede ikke som udgangspunkt planer om, at reducere formidlingen af nyheder og biltests på Motorsiden.dk eller i Motorradioen og på det nye site FormelE.dk. Ligeledes vil min stemme også lyde i højtalerne ifm. de motorsports-begivenheder, som jeg traditionelt speaker på Eurosport og 6’eren (hvoraf en del dog allerede er aflyst eller udsat).

Det er dog uundgåeligt, at de begrænsninger, som naturligt vil præge arbejdsmulighederne, ikke kommer til at præge indholdet på de digitale platforme og Motorradioen. Eksempelvis vil de biltest, der bliver gennemført, være afhængig af, hvilke muligheder de respektive bilimportører har for fortsat at kunne stille biler til rådighed. Det er forhold, som heller ikke kan planlægges, fordi det bl.a. er afhængigt af, i hvilket omfang virksomhedernes medarbejdere rammes af virussen.

Den nære fremtid
I første omgang foreligger der materiale nok til publicering af en række biltest, simpelthen fordi den praktiske del har fundet sted og de blot ikke endnu har fundet vej ud i spalterne eller i æteren. Og stopper denne mulighed, er der heldigvis fortsat en stor portion nyheder, bl.a. dem, som skulle være præsenteret i Genève, at tage af. Så dybest set er det vel egentlig kun virussens uigennemskuelige veje, der kan sætte en bremse på arbejdet og under hvilken form indholdet formidles.

Herfra da egentlig også blot at fastslå, at det hele fortsætter, så godt det kan lade sig gøre, og undertegnede håber som vel alle andre på, at verden snart er ”normaliseret”. Det bliver ikke uden rifter, vi alle er en lærestreg rigere, men vi lever, og kan, sådan lidt i parentes bemærket, glæde sig over, at sidder man alene bag rattet i sin bil, er det svært at smitte andre – så vidt vides, altså…

Lidt om baggrunden
Foruden Motorsiden.dk redigerer og udgiver undertegnede det ugentlige Motorradioprogram "Motorradioen.dk" og det fortsat ret nye E-univers, "FormelE.dk".

Desuden har jeg over en årrække speaket motorsport på Eurosport og senest også på Discovery søsterkanalen "6'eren". I de senere år har hovedvægten været lagt på World Rally Championship og Formel E. Det præger i sagens natur også spalterne på websiderne, som ikke kan blive til uden en god portion passion for emnerne...
Corona-aflyste motorsportsarrangementer
I skrivende stund er følgende internationale motorsportsbegivenheder aflyst:
Australiens Formel 1 Grand Prix (15. marts)
De kommende fem Formel E løb i Sanya, Rom, Paris, Seoul og Jakarta (til og med primo juni).
ERC på Azorerne (26.-28. marts)
WRC i Argentina (23-26. april)
WEC på Sebring (20. marts)

BEMÆRK - IKKE AFLYST:
3. afdeling af Rally Verdensmesterskabet (WRC), Rally Mexico, finder indtil andet måtte blive besluttet, sted i de kommende tre døgn. Første LIVE udsendelse vises på Eurosport 2 torsdag nat, klokken 03:00 og kan siden ses på Eurosport Player og dplay.
Udsendelsesplan på forsiden af Motorsiden.dk

Elfyn Evans ligger på en delt førsteplads i WRC forud for Rally Mexico.

Formel E præsenteres i samarbejde med Total
Der går forventeligt mindst et par måneder før vi påny kan se de spændende Formel E racerløb, omend der arbejdes på erstatningsarrangementer.

Løbskalenderen vil da blive opdateret >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt