- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KIA styrker den elektriske strategi

Ny elektrisk crossover lanceres i 2021


Af Søren Clauding – 13. maj 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I begyndelsen af året annoncerede KIA Motors deres ”Plan S” - en ny strategi, der sigter mod gradvis at etablere en ledende position i den fremtidige bilindustri, der omfatter elektrificering og mobilitetstjenester samt opkoblingsmuligheder og selvkørende teknologi. Efter et rekordstort salg af elektrificerede køretøjer i årets første kvartal (75 procent flere solgte elbiler svarende til mere end en fordobling af markedsandelen af el-bilssalget i Europa) øger man nu ambitionsniveauet.

 

Plan S-strategien skitserer KIAs skifte fra et forretningssystem med fokus på forbrændingsmotorer mod et, der har popularisering af elbiler som omdrejningspunkt. Målet er en ambitiøs produktplan, der skal bidrage væsentligt til et emissionsfrit Europa. For at nå målet planlægger KIA, i 2025 at kunne tilbyde 11 elbiler på tværs af flere segmenter - inklusive personbiler, SUV'er og MPV'er.

 

Skabt som elbil

Den første model i næste generation af KIAs elbiler introduceres i Europa i 2021. Den vil være konstrueret på en unik platform, der er specielt konstrueret til EV-drivliner og -teknologier. Der vil være tale om en crossover med en rækkevidde på over 500 kilometer og en opladningstid på under 20 minutter ved brug af hurtig-lader.

 

KIA europæiske topchef, Emilio Herrera, fastslår, at mange af KIAs nye elbiler vil blive lanceret i Europa, som anses for i øjeblikket at være omdrejningspunktet for EV-salgsvækst på verdensplan. KIA har selv haft stor succes med den nuværende generation af elbiler, e-Niro og e-Soul.

 

Flere elbiler er på vej

KIA Motors Europe kommer som sådan til at lancere flere fremtidige elbiler efter introduktionen af den før omtalte næste generations debut i 2021. Faktisk vil alle nye fremtidige KIA modeller i Europa tilbydes med mindst én elektrificeret drivline (mild-hybrid, fuld-hybrid, plug-in hybrid eller fuld elektrisk). Samtidig vil en ny-designet brugerflade se dagens lys – og dermed gøre brugeroplevelsen endnu bedre og mere funktionel i dagligdagen.

 

Derudover vil KIA tilbyde mange af de nye biler med opladningskapacitet tilpasset kundernes behov og budget på tværs. KIAs elbiler kommer til at tilbyde enten 400V eller 800V ladekapacitet. KIA stiler da også mod et årligt salg på 500.000 elbiler i 2026 på globalt plan og målet er, at mere end 20 procent af dets europæiske salg skal være fuldt elektrisk på dette tidspunkt.

KIA prøvekørsler - find dem hér >>>

Link til importøren


Vi har prøvekørt KIA e-Niro med det store 64 kWh batteri, der også i praksis gør det muligt at køre 455 km på en opladning. Fuld HD.

Vi har sat den helt nye KIA e-Soul på prøve i bytrafik med ondulerende brosten og i hurtige kurver på en dansk provinsvej. Fuld HD.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt