- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større. Ford Mustang Bullitt for fuld udblæsning.


88. International Motor Show i Genève 2018

Sjov og sjæl på fire hjul:

Livsbekræftende biler buldrer derudad


Af Søren Clauding – marts 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forårets store motor show i Genève er præget af innovation, hightech og sund fornuft. Men midt i det hele – og i alle hjørner – er der er også blevet plads til livsbekræftende biler med masser af sjæl. Det er heldigvis ikke forbudt, at biler kan være sjove og flotte, elegante og æstetiske i deres udstråling. Herligt at opleve i en verden, der på mange fronter indeholder det diametralt modsatte.

 

Bullitts efterkommer

Allerede mandag aften, et par dage inden den officielle åbning, buldrede Fords nyeste kreation derudad. Et moderne powerfuldt møde med fortiden, en Ford Mustang med tilnavnet Bullitt. Den fejrer 50 året for filmen af samme navn, hvor filmhistoriens første regulære biljagt fandt sted i San Franciscos gader – netop med en Mustang. V8, 464 hestekræfter. Herligt!

 

Og hos Toyota fortalte Chefingeniør Tetsuya Tada, at grunden til, at man har genoplivet Toyota Supra som racerkoncept, er, at man skal have lov at have det sjovt. Sådan! Midt i, at man med ægte omsorg for jordkloden og dens beboere udvikler miljørigtige hybridteknologier og lover mobilitet til alle i årene der kommer. I den ægte ånd, som præger deltagerne i de paraolympiske lege, som Toyota også støtter op om som partner. Supraen er i øvrigt ikke alene et koncept – den er også køreklar, sådan næsten. Ellers er det jo ikke så sjovt…

 

Mazda wow!

Mazda har tryk på det elegante. Ikke bare med en nænsomt faceliftet Mazda6, men også med designs som Mazda KAI Concept (lægger linjerne for en kommende Mazda3 – vi glæder os allerede) og Mazda Vision Coupé. Eneste bemærkning: Wow!


To biler med Wow-effekt og fyldt med sjæl: Mazda KAI Concept og Mazda Vision Coupé.

 

Mazda KAI Concept: Ny Mazda3?

Mazda har ved flere lejligheder fremvist denne spektakulære Mazda KAI Concept. Den forventes at blive omformet til en ny serieproduceret Mazda3. Fuld HD.


Polestar 1.


Den helt nye elektriske Polestar 1 fra Volvo koncernen flytter grænser for hvordan moderne el-biler kan se ud, og hos Peugeot finder man ”verdens største” løve, et næsten ægte rovdyr, der markerer 160-året for den første Peugeot-løve. Det var dengang, Peugeot producerede save og gerne ville illustrere værktøjets skarphed – den opgave skulle løvens skarpe kløer og tænder tage vare om. Siden er savene lagt på hylden og erstattet af den nye fancy Peugeot 508 – en ultra elegant og sporty hatchback-limousine (hvis et sådan begreb findes). Ydmygt placeret for foden af den iøjefaldende gimmick - og på loftet over de skarpe tænder i en noget mere flad version.

 

CUPRA er sig selv

SEAT’s Cupra-versioner er kendt langt udover den fanatiske inderkreds. Nu har man taget skridtet fuldt ud og skabt et selvstændigt mærke. Så fremover hedder en ”SEAT Ateca” i stedet  ”CUPRA Ateca”, hvis den tilstrækkelig mange hestekræfter. Sådan en havde man naturligvis taget med til Genève.

 

Den elegante Alpine A110GT4 genopliver racerhistorien bag Renaults sportslige Alpine-mærke, der for langt tid siden er blevet selvstændig. Og en Skoda kan også være attraktiv og tiltrækkende, når man kalder den Vision X og lader konceptbilen spejle det letforståelige navn.


Alpine A110GT4 - racetrim af bilen, som er kåret som verdens smukkeste sportsvogn.

 

Skoda Vision X.


Elegante stationcars

Ofte er stationcars de mest elegante udgaver af mere almindelige personbiler. Det sætter Subaru en fed streg under med Viziv Tourer Concept, hvis eneste formål er, at se fænomenal ud og understrege af den japanske producent af nogle af verdens fineste brugsrigtige og køreglade personbiler også mestrer elegante designs. Og Peter Schreyers produktionsklare stationcar udgave af den helt nye KIA Ceed med et bagagerum på ikke mindre end 600 liter løfter funktionelle biler til et højere niveau.

 

Hos Jeep har man sat den legendariske Willys Jeep fra 1941 på en fremtrædende plads, for at illustrere den nye festlige Jeep Wranglers ophav. Det er den ultimative off-roader med stålfast chassisramme og en udstråling, som få kan hamle op med. Og hos Mitsubishi dokumenterer man, at offroad kørsel både kan være elegant og miljøoptimeret. Løsningen hedder e-Evolution Concept.

 

Motorsport på podiet

Og så er det herligt, at motorsporten ikke er gemt væk på et Genève Motor Show. For race er sjovt at se på og være en del af. Hos Aston Martin ser man Nicki Thiim og Marco Sørensens VM-udfordrende LM GTE Pro racerbil, som skal bruges i den kommende Supersæson. Toyota har også deres Le Mans sejrskandidat og podievindende Dakar racer på show.


I denne Aston skal Nicki Thiim og Marco Sørensen genvinde verdensmesterskabet i LM GTE Pro.


Der er masser af Formel 1 racerbiler og Formel E racerbiler, der sikre forureningsfri motorsjov. Ikke mindst den helt nye 2. generations Formel E racerbil, der skal bruges i den kommende og femte sæson i det innovative mesterskab for elektriske formelracerbiler. Sådan en viste Nissan som den eneste producent frem – de debuterer nemlig i Formel E til efteråret.


Michael Carcamo fra Nissan var den eneste motorsportsdirektør, der havde næste generations Formel E racer på plads i Genève.

 

Verdenspremierer: Nissan FE og fremtids-SUV

Nissan har lanceret deres nye Formel E racerbil til den kommende sæson, hvor Nissan debuterer i Formel E mesterskabet, samt den selvstyrende konceptbil, IMx Kuru. Fuld HD.


Jaguar har transformeret deres Formel E teknologi til den fremragende Jaguar I-Pace.

Formel E pit-kommentator Nicki Shields og Jaguar Formel E kører, Mitch Evans havde det sjovt, da de var ude at prøve den nye elektriske Jaguar I-Pace.

Vi har kørt verdens første serieproducerede el-bil fra Jaguar. Kør med og oplev hvad 400 hestekræfter og 700 Nm kan præstere på næsten ingen plads. Fuld HD.


Og så kommer man heller ikke uden om Honda, der gør sig i alt fra Formel 1 til standardvognsracing og sportsvognsracing. Eksempelvis skal Kevin Magnussens tidligere team-kollega Jenson Button nyde sit otium bag rattet af en NSX GT3


Jenson Button skal nyde sit otium i en Honda NSXGT3.

 

Den nye Honda CR-V ser fantastisk ud og er med garanti sjov at køre i lettere terræn.


I denne bil, en Ford Fiesta WRC, vandt Sebastien Ogier og Ford Rally-VM i 2017 - og i en tilsvarende bil vandt de Rally Mexico, midt under Genève Motor Show.


Verdenspremiere: Mercedes-Benz AMG GT63S.

Genève Motor Show walkabout

Forårets vigtigste bilshow har slået portene op. Tag med på en gåtur, "real time", ikke på hele udstillingen, men en stor del af den. Oplev showet, få et lille indblik i mange af nyhederne. Videoen er i Fuld HD og kan fx streames på en TV-skærm. God tur! 


Verdenspremiere: Ford Mustang Bullitt

Ford havde verdenspremiere på deres unikke 464 hestes Ford Mustang Bullitt. Det blev fejret aftenen inden portene til forårets store biludstilling i Genève blev slået op. Se videoen af den imponerende bil. Fuld HD.


Tetsuya Tada har udviklet den spektakulære Toyota GR Supra Racing Concept.

 

Toyota har præsenteret flere nyheder i Genève: Den helt nye Auris, den nye Aygo, GR Supra Racing Concept og meget andet. Fuld HD.


Verdenspremiere: Peugeot 508

Peugeot har haft verdenspremiere på den helt nye 508, som kommer til Danmark dette efterår. En stor satsning visualiseret på Peugeots helt særlige måde. Fuld HD.


Der er løve-bid i den nye elegante Peugeot 508. Løven er for øvrigt 5 meter høj.

Peugeot Rifter - her i GT-Line udgaven - gør det sjovt at køre mange. Plads til 7...


Lancering: CUPRA som individuelt bilmærke

 

Forleden lancerede SEAT performance-navnet CUPRA som et individuelt bilmærke. Videoen viser den første CUPRA, baseret på SEAT Ateca. 296 hk skjuler det kobberfarvede design. Fuld HD.

CUPRA Ateca betyder masser af hestekræfter.


KIA Ceed SW er klar til serieproduktion.

 

Subaru VIZIV Tourer Concept.

 

Hvis drømmen er en ny Subaru, bliver den næppe mindre af dette kunstværk, udstillet for første gang i Genève. Men den er "kun" en konceptbil. Fuld HD.


Den nye Jeep Wrangler er den moderne udgave af Willys Jeep fra - ja, gæt selv hvornår...

 

Den seneste efterkommer til den originale Willys Jeep er præsenteret. Den hedder Jeep Wrangler og kommer til Danmark i den særlige Rubicon udgave. Fuld HD.


Mitsubishi e-Evolution Concept er klar til miljørigtig terrænkørsel.


Honda Civic Type R i TCR racetrim er en af deltagerne i det nye verdensmesterskab for standardvogne.


Honda verdenspremiere i Genève: CR-V. Nyheder om Urban EV-Concept, NSX, Jenson Button come back. Kik med. Fuld HD.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt